Annonce
Debat

Pukkelbump i utide: De lokale ved ofte mere end os på rådhuset

"Allerede i udgangspunktet vækker det forundring, at pukkelbumpene overhovedet er foretrukket som løsning i første omgang, når de siden 2004 har været i Vejdirektoratets sorte bog, fordi de ikke har en hensigtsmæssigt adfærdseffekt på bilisterne. Dernæst er det ærgerligt og useriøst, at beslutningen er truffet uden involvering af de lokale fællesråd", skriver Anette Poulsen og Steen Bording Andersen. Foto: Flemming Krogh

DEBAT: Meget er allerede skrevet og sagt om den noget pludselige etablering af pukkelbump i Tranbjerg, Solbjerg, Stavtrup og Hjortshøj. Endda nok til, at den ansvarlige Venstre-rådmand Bünyamin Simsek og hans forvaltning er vendt på en tallerken efter i første omgang at have afvist, at det gav mening at inddrage lokalsamfundene i den slags beslutninger.

Allerede i udgangspunktet vækker det forundring, at pukkelbumpene overhovedet er foretrukket som løsning i første omgang, når de siden 2004 har været i Vejdirektoratets sorte bog, fordi de ikke har en hensigtsmæssigt adfærdseffekt på bilisterne. Dernæst er det ærgerligt og useriøst, at beslutningen er truffet uden involvering af de lokale fællesråd.


Netop derfor er det også klogt, at fællesrådene inddrages i det videre forløb vedrørende pukkelbumpene. Ligeledes bør vi fremover være opmærksomme på at opsøge de gode råd – i rette tid, vel at mærke.


Sagen er jo, at pengene kun kan bruges én gang – og når dialogen går forud for første spadestik, giver vi hinanden bedre forudsætninger for at få den løsning og kvalitet, vi gerne vil have for pengene.

Venstre-rådmand Bünyamin Simsek anerkender nu, at det er en god idé at høre fællesrådene i lokalområderne, når næste skridt i sagen om pukkelbumpene skal tages. Det er da også det eneste rigtige – og samme praksis bør også gøre sig gældende i lignende sager fremover.

Faktisk udspringer oplandsudvalget i Aarhus Kommune netop af et ønske om at understøtte og udvikle dialogen om blandt andet infrastruktur i de enkelte lokalsamfund.

Som Bjarne S. Bendtsen, formand for Hjortshøj Landsbyforum, sagde til Stiften 3. januar, så sker det jo, at de lokale ved mere om lokale forhold, end vi gør inde på rådhuset. Netop derfor er det også klogt, at fællesrådene inddrages i det videre forløb vedrørende pukkelbumpene. Ligeledes bør vi fremover være opmærksomme på at opsøge de gode råd – i rette tid, vel at mærke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Få overblikket: Kom hele vejen rundt om AGFs sejr over Randers

Annonce