Annonce
Aarhus

Pulje til idrætsfaciliteter er historisk stor

Aarhus er underforsynet med idrætsfacilieter, har avisen skrevet om flere gange. Men efter flere budgetforlig de senere år kommer der nu en stor pulje ud til nye faciliteter. Arkivfoto: Morten Pape
Århusianerne kan se frem til at bedre faciliteter til at dyrke idræt og fællesskab i foreningerne i de kommende år. Aarhus Kommune giver et rekordstort økonomisk tilskud til modernisering og nye faciliteter.
Annonce

AARHUS: Idrætsfaciliteterne i Aarhus kommune får i de kommende år et historisk løft på 38 millioner kroner. Dermed kan århusianerne se frem til bedre faciliteter til at dyrke idræt og fællesskab i.

- Aarhus er i mange år vokset, men idrætsfaciliteterne er ikke vokset med. Derfor er jeg glad for, at der nu bliver investeret flere penge i at modernisere og bygge nye faciliteter. Det er et historisk løft til idrætten, der er på vej. Det sikrer, at Aarhus stadig er en attraktiv og populær by, hvor der er godt at bo, og man kan deltage i sunde fællesskaber, siger kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R).

I puljen til idrætsfaciliteter er der i 2021 og 2022 afsat 21,6 millioner kroner til idrætsfaciliteter. Derudover blev der ved budgetforlig 2020 afsat to puljer på hver 8 mio. kr. som et engangsbeløb i henholdsvis 2022 og 2023. Dermed er der i alt afsat 38 millioner kroner til området i puljer, som skal fordeles nu.

Puljen kan støtte opførelsen af nye idrætsanlæg og ombygning og modernisering af eksisterende faciliteter.


Det er vigtigt, at vi behandler alle fair og efter objektive kriterier. Det er ved at se på behovet, at der er lokale kræfter, og at der er helhed i projekterne.

Rabih Azad-Ahmad (R), kulturrådmand


Ud over de 38 millioner kroner blev der i efteråret 2020 i forbindelse med den 10- årige investeringsplan for 2024-2033 afsat 27 mio. kr. årligt til idrætsanlæg og 7 mio. kr. årligt til kommunal medfinansiering af anlægsprojekter på forenings- og fritidsområdet, der ikke omhandler idrætsanlæg.

Annonce

Næsten 800 ønsker

Budgetforliget kom efter et markant opråb fra kommunens borgere og foreningsliv, der på hjemmesiden aarhus-mangler.dk er kommet med hele 797 forslag til idrætsfaciliteter.

En af dem, der vil søge, er en projektgruppe i Åbyhøj, der ønsker et nyt idrætscenter ved Gammelgaardsskolen.

- De er meget velkomne til at søge, og det er et spændende projekt. Jeg sætter pris på, at det er groet op nedefra.  Men det er klart, at de 13-14 millioner kroner, de ønsker vil æde meget af puljen, hvis vi skulle bevilge det. Og det er vigtigt, at vi behandler alle fair og efter objektive kriterier. Det er at se på behovet, at der er lokale kræfter, og at der er helhed i projekterne, siger kulturrådmanden.

Annonce

Mange spændende projekter

Formanden for byrådets kulturudvalg, Steen Bording Andersen (S), ser frem til at drøfte prioriteringen af puljen til idrætsanlæg. Også han kalder projektet i Åbyhøj for interessant, fordi der er synergi i at lave en hal for både skolen og foreningsidrætten.

- Men der er også mange andre spændende projekter, så vi må jo se på, hvad der er realistisk, og hvor der er størst behov, konkluderer Steen Bording Andersen.

Strategien for, hvordan de ekstra penge fra den 10-årige investeringsplan skal udmøntes, skal fastlægges i forbindelse med den kommende Sports- og Fritidspolitik 2022-2025, som byrådet bliver præsenteret for i 2021.

Der er ansøgningsfrist på den første pulje på 38 millioner kroner den 11. januar 2021.  Foreninger kan allerede nu søge på: http://kortlink.dk/29v7k

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

AGF For abonnenter

Og her så nogle af de ting, vi har lært af de første AGF-testkampe

Annonce