Annonce
Aarhus

Pullert, hegn og politibil påkørt: Politiet jagtede spirituspåvirket bilist langs med åen

Der var heldigvis ikke mange mennesker på gaden, da politiet lørdag morgen jagtede spirituspåvirket bilist langs med åen. Arkivfoto: Axel Schütt

AARHUS: En spirituspåvirket 28-årig mandlig bilist havde så lidt lyst til at tale med politiet, at han lørdag morgen valgte at stikke af fra en politipatrulje.

Patruljen eftersatte personbilen som kørte ad Fiskergade og også fik sig forvildet ind på Åboulevarden.

Under flugten påkørte bilisten både et TV-skab, en pullert, et hegn ud mod åen og en patruljebil.

Føreren parkerede herefter bilen og forsøgte at stikke af til fods. Hans form var dog ikke så god som betjentenes, der hurtigt indhentede ham, hvorefter han blev anholdt.

Episoden fandt sted klokken 06.56 og på det tidspunkt er det ikke usædvanligt, at der stadig er en smule gang i nattefesten langs med åen. Især ikke i julefrokosttiden.

- Men måske på grund af det dårlige vejr, var der ikke så mange mennesker på gaden. Derfor var der heller ikke nogen, der var i fare i forbindelse med episoden, fortæller vagthavende hos Østjyllands Politi til Århus Stiftstidende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

112

Glohed skorsten startede brand i byhus i Aarhus: Beboerne opdagede selv flammerne i kælderen

Annonce