Annonce
Horsens

Pullerter skal sætte stopper for sivetrafik på Otte Ruds Vej

Hertil og ikke længere. Pullerter lukker nu Otte Ruds Vej for ud- og indkørsel mod Egebjergvej. Ordningen testes af til formentlig 2022, hvorefter der træffes en endelig beslutning politisk. Foto: Thomas Baden Sørensen
Lukning ud mod Egebjergvej gøres til et forsøg frem til afslutningen på projekt Langmarksvej - formentlig i 2022.
Annonce

Horsens: En håndfuld pullerter er for nylig blevet sat op for enden af Otte Ruds Vej - ud mod Egebjergvej i det nordlige Horsens. Det betyder, at borgerne i området nu skal køre via Enggade, Voldgade eller Nørrestrandsgade for at komme til og fra deres boliger.

Lukningen af vejen er en del af det store ringvejsprojekt, der skal opgradere Langmarksvej til en nordlig ringvej rundt om Horsens.

Da planerne for ringvejsprojektet først blev lagt frem for politikerne, anbefalede forvaltningen, at Otte Ruds Vej skulle lukkes permanent. Foreløbig testes løsningen med pullerter af frem til, at reguleringen af Langmarksvej er færdiggjort. Efter Trafikplan 2030 er det i 2022.

Lukningen er nødvendig for at undgå yderligere sivetrafik gennem boligområdet ved Nørrestrand, lyder det fra forvaltningen.

- Hele tanken er at hindre smutvejskørsel, som der er meget af rundt om i Horsens. Vi vil gerne have bilisterne ud på det overordende vejnet, siger Allan Lyng Hansen, som er chef for affald- og trafikafdelingen i Horsens Kommune.

Hele tanken er at hindre smutvejskørsel, som der er meget af rundt om i Horsens. Vi vil gerne have bilisterne ud på det overordende vejnet.

Allan Lyng Hansen, affald- og trafikafdelingen

Annonce

Frygt for glatte og stejle gader

Før opsætningen af pullerterne har en del bilister - ifølge kommunen - brugt de små villaveje for at komme fra Langmarksvej og nord ud af Horsens. Et andet argument for lukningen er, at Egebjergvej også fremover skal være en af de primære veje, hvor der skal være så få vejtilslutninger som muligt.

Flere beboere på Otte Ruds Vej har dog været bekymrede for, hvordan de skal komme til og fra deres boliger i vinterperioder, hvor det kan være glat, idet adgangen så skal være via de stejle gader Nørrestrandsgade og Voldgade.

- Vi kan godt følge beboernes bekymring, og derfor vælger vi at undersøge, om der er et problem, før vi eventuelt gør lukningen permanent, sagde udvalgsformand Martin Ravn (V), da plan- og miljøudvalget sidste forår besluttede at lytte til borgerne på Otte Ruds Vej og i første omgang kun gøre lukningen midlertidig.

Det er så den løsning, der nu er sat i værk. En del tyder på, at kombinationen glat føre og stejle opkørsler slet ikke når at blive testet i denne milde vinter.

- Når vi tester det i nogle år, må vi opleve vinter. Personligt tror jeg nu ikke, det bliver det store problem, siger Allan Lyng Hansen om beboerbekymringen, som altså har fået politikerne til at foretrække en løsning, der skal evalueres, inden den måtte få et endeligt blåt stempel.

- Hvordan bliver adgangen for brandkøretøjer?

- De kan komme ind oppefra. Og de skal også nok komme derfra igen. Vil man igennem pullerterne, kan det lade sig gøre, men jeg vil ikke anbefale at prøve det af i en personbil, siger Allan Lyng Hansen.

Pullerterne, der er sat op, er ikke af stål, så i absolutte nødsituationer vil de altså kunne forceres af et udrykningskøretøj.

Otte Ruds Vej er ifølge Horsens Kommune for flittigt brugt som smutvej fra Langmarksvej til Egebjergvej. Det sætter pullerter en stopper for. Foto: Thomas Baden Sørensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Endnu en skoleelev er smittet med corona: 32 børn og seks medarbejdere sendt hjem

Aarhus For abonnenter

Borgerlige partier sikrer festugen: Lad os ikke styre af frygt

Aarhus

30-årig dømt for at sætte ild til overbos lejlighed: - Et rent held at ingen kom til skade

Annonce