Annonce
Aarhus

Pustervig er for mennesker - bilerne ud!

<p>Jette Jensen, medlem af Aarhus Byråd for Enhedslisten, fik besøg på Pustervig Torv af kollega Peter Hegner Bonfils, der gjorde sig nyttig ved at dele løbesedler ud. Foto: Jens Thaysen</p>

Enhedslisten i Aarhus brugte lørdagen på at hjælpe trafikale analfabeter på vej. Mange forstår nemlig ikke, at Pustervig Torv ikke er en parkeringsplads.

Annonce

»Liv og glade dage på Pustervig!«, havde Enhedslisten på forhånd proklameret, inden de lørdag formiddag stillede en lille hyggebod op på Pustervig Torv med æbleskiver, gløgg og kaffe for at imødekomme folket med god stemning, inden de serverede begivenhedens alvor:

Enhedslisten er på Pustervig torv for at lære bilisterne om parkeringregulativet. Jette Jensen og Peter Bonfils.

At visse mennesker ikke respekterer, at torvene i Aarhus er til for mennesker - ikke for biler.

Enhedslisten er på Pustervig torv for at lære bilisterne om parkeringregulativet. Jette Jensen og Peter Bonfils.

Lørdag middag så begivenheden dog ud til kun delvist at leve op til proklameringen, som da også mere var et udtrykt ønske end en varedeklaration.

Enhedslisten er på Pustervig torv for at lære bilisterne om parkeringregulativet. Jette Jensen og Peter Bonfils.

Det meste liv på pladsen bestod nemlig i en livlig trafik af biler, der enten skulle bruge Pustervig Torv til gennemkørsel (som man godt må), eller til parkering (som man ikke må).

Enhedslisten er på Pustervig torv for at lære bilisterne om parkeringregulativet. Jette Jensen og Peter Bonfils.

»Folk er vant til, at det er en passage, fordi der altid holder biler på begge sider,« sukker Jette Jensen, medlem af Aarhus Byråd for Enhedslisten, inden hun hjælper en kvinde på vej, der er forvirret over, at Jette Jensen står lige der, hvor hun vil parkere.

»Der er parkeringsforbud her,« smiler Jette Jensen, der sammen med partifæller rykker fredeligt ind og »planter« en kasse julestjerner, hver gang en ulovligt parkeret bil forlader Pustervig Torv.

På den måde har de nu optaget næsten hele den ene side af den ulovlige parkeringsplads.

Kun en enkelt bil holder stadig stand, og da dens ejer endelig vender tilbage til gerningsstedet, får hun øje på noget under vinduesviskeren, som i en snæver vending godt kan minde om en parkeringsbøde.

Lettet over at konstatere, at der blot er tale om en sammenkrøllelig løbeseddel fra Enhedslisten, kan hun i et snuptag bakke sin byvenlige Fiat 500 ud fra parkeringspladsen og behændigt trille den henad brostenene på den ensrettede Volden i et slalomridt mellem juleshoppende fodgængere, der også opfatter hele gaden som deres, hvilket områdets status som »gågade-zone« også inviterer dem til.

»Kørsel tilladt - parkering forbudt«, som det måske lidt forvirrende hedder i den anden ende af Badstuegade, som fører ned til Pustervig Torv.

Beskeden er i hvert fald ikke gået klart igennem til indehaveren af en VW Touran, der ruller ind og parkerer, inden julestjernen når at komme på plads.

Undskyld, vidste du, at man ikke må parkere her?

»Nej, jeg kommer meget langt væk herfra, do.«

Nå, så er det da meget godt fundet, at der lige lå et hemmeligt sted her midt i byen, hvor du kunne stille din bil?

»Ja, det er en god gps, do.«

Og du er ikke bange for at få en bøde?

»Narj, man kan jo kun få en om dagen,« siger østjyden og går sin vej i stedet for at reagere på de nye oplysninger om, at han holder ulovligt parkeret.

Til mandens forsvar er der på torvet faktisk også afmærket en enkelt bås til handicap-parkering, hvilket måske godt kunne foranledige andre bilister til at tro, at resten af pladsen så nok også er beregnet til parkering.

Og skal man være yderligere imødekommende over for de forsmædelige, er der også mønstre i brostensbelægningen, der kunne minde om et forsøg på at lave parkeringsafmærkning.

Det medgiver Jørn Østergaard fra Enhedslisten, der står og deler løbesedler ud.

Han bor selv i kvarteret og har aldrig set parkeringsvagter på stedet, men han har heller ikke selv været særligt opmærksom på, at man rent faktisk ikke må parkere på stedet. I hvert fald ikke før julestjerne-aktionen.

Og lagt sammen med den noget sporadiske skiltning i området kommer han et øjeblik tæt på at kunne forstå, hvis nogen i god tro kan glæde sig over, at der pludselig åbenbarer sig en tom parkeringsplads, lige som man stod og manglede den. Her, lige midt i byen.

»Meeen...det ville næsten være for godt til at være sandt, ikke?«

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Politikerne kan ikke fjerne skulptur af testikler ligesom Vanddragen

Debat

En af de lycraklædte svarer igen

Aarhus

Trusler, verbale overfald og spytklatter:  Konflikter mellem pårørende og ansatte på udskældte plejehjem

Aarhus

Skulptur af testikler vækker vrede, halvandet år efter at den kom op

Annonce