Annonce
Kultur

QUIZ: Hvor godt husker du Aarhus 2017?

Lørdag blev det store afslutningsshow for Kulturhovedstad Aarhus 2017 afviklet. Dermed sluttede et kulturår, der bød på flere storslåede begivenheder. Men hvor godt husker du året? Foto: Morten Stricker

Kulturåret bød på flere storslåede begivenheder, men hvor godt husker du året, der på mange måder satte Aarhus på verdenskortet?

Det startede med et brag og sluttede med et brag.

Aarhus blev 21. januar officielt kulturhovedstad, og lørdag blev hele kulturåret lukket ned. Men hvor godt har du fulgt med i de 11 måneder?

Ved du for eksempel, hvor meget 2017-programmet vejer, hvor mange stjerner Røde Orm fik, og hvad direktøren for det hele hedder?

Test dig selv i vores quiz om kulturhovedstadsåret her:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nye beregninger: Det vil der ske med biltrafikken, hvis man gør bus og letbane gratis i Aarhus

Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Aarhus

Mulige problemer med letbanen torsdag: Udstyr til forebyggelse af is er endnu ikke fuldt i drift

Aarhus For abonnenter

Nelson boede 14 år i en flygtningelejr: - Det betyder alt for mig at blive dansk statsborger

Annonce