x
Annonce
Kultur

QUIZ: Hvor godt husker du Aarhus 2017?

Lørdag blev det store afslutningsshow for Kulturhovedstad Aarhus 2017 afviklet. Dermed sluttede et kulturår, der bød på flere storslåede begivenheder. Men hvor godt husker du året? Foto: Morten Stricker

Kulturåret bød på flere storslåede begivenheder, men hvor godt husker du året, der på mange måder satte Aarhus på verdenskortet?

Det startede med et brag og sluttede med et brag.

Aarhus blev 21. januar officielt kulturhovedstad, og lørdag blev hele kulturåret lukket ned. Men hvor godt har du fulgt med i de 11 måneder?

Ved du for eksempel, hvor meget 2017-programmet vejer, hvor mange stjerner Røde Orm fik, og hvad direktøren for det hele hedder?

Test dig selv i vores quiz om kulturhovedstadsåret her:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Hjælp kulturlivet og vores OL-atleter - læg ekstra på lottokuponen

Forleden, da jeg købte en Eurojackpot-kupon i den lokale brugs, tænkte jeg, hvordan kan vi støtte op om vores OL-atleter, så de ikke kommer til at lide økonomisk, indtil legene afvikles engang til næste år. Og vores kulturinstitutioner lider også, dem må vi og skal vi også hjælpe. En by som Aarhus uden Moesgaard, Den Gamle By, Aros m.v. er ikke en dansk storby, selvfølgelig skal de have hjælp. Jeg undersøgte, hvor mange der spiller lotte hver uge, det drejer sig da om en hel del. En lottokupon indeholder 10 rækker og koster 150 kr. at spille. Når man så ved, hvordan vinderchancerne er, så er man risikovillig, når man satser 150 kr. - så det vil for den enkelte ikke betyde det mindste, hvis man oveni prisen for lottokuponen skulle erlægge 10 kroner til støtte for vores OL-atleter og kulturen i Danmark. Bliver 10 kroner pr. lottokupon til noget? Ja, det bliver faktisk til ret meget, for hver uge spiller 1.185.137 personer lotto, så hvis vi ganger med 10, så er vi godt på vej til at hjælpe alle i land og videre, så vi kan se og nyde vores OL-atleter på TV og besøge vores kulturinstitutioner. Hvis vi regner videre året ud, så har vi indsamlet 456.000.000 kroner - det lukker da de værste huller, mens ellers må det jo bare fortsætte ind i det nye år. Coronaen skal ikke smadre alt det, vi elsker.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Annonce