Annonce
Spilanmeldelse

Quizzone Skills: Simpelt og sjovt

####¤¤

Quizzone Skills er et nyt quizspil, der ifølge brugsanvisningen henvender sig til spillere fra 15 år, men yngre spillere kan sagtens være med. Spillet minder om andre quizspil ved at bestå af kort med spørgsmål og udfordringer, der skal løses. I dette tilfælde på tid.

Man kan være tre til fem spillere, som på skift læser spørgsmålene op for hinanden. Når man svarer rigtigt på et spørgsmål, er belønningen en hvid brik. Vinderen er den med flest brikker, når spillet er slut. Et timeglas tæller ned, og når sandet et løbet igennem efter et halvt minut, skal svaret falde inden for kategorierne ord, regnestykker, bogstaver, sange, gåder og andre udfordringer.

En af mine betænkeligheder, da min 13-årige datter og jeg sætter os ved køkkenbordet for at spille lørdag formiddag, er det med regnestykkerne. Den slags har bare aldrig været min styrke, og jeg indretter mig derfor hurtigt, når jeg skal lægge en vis procent til et (naturligvis) skævt tal.

Det samme gælder ved spørgsmålene, hvor jeg kender antallet af kvadratmeter i Lises dukkehus og på den baggrund skal omregne til kvadratcentimeter. Min datter er god til regning og prioriterer den slags over bogstaver og ord, og hun er til en begyndelse udfordret på den del af spillet, og bliver som mig også irriteret til en begyndelse.

For irritationen vender, og der sker især for mit vedkommende noget forunderligt, da jeg går på nettet for at læse lidt op på brøk- og procentregning. For egentlig er det hele ret simpelt, og så er spillet jo også sjovt, fordi jeg faktisk formår at hive hvide pointbrikker hjem på den sproglige del. Trods sine matematikfærdigheder indser min datter i løbet af weekenden, at det faktisk er godt at kunne tabeller. Hun begynder at øve sig på dem, mens vi går til og fra spillet i weekenden.

Faldgruben, vi begge hopper i med begge ben, er spørgsmålene, der minder lidt om gåder eller trickspørgsmål. De er sjove, fordi vores fejlsvar dybest set bunder i, at vi ikke hører ordentligt efter eller tænker logisk nok, da min datter skal regne antallet af øjne ud. Hun får at vide, at Jette og Tom har tre katte, fire slanger og en fisk. Hun hopper i med begge ben og glemmer at tælle menneskene med.

Vi når at spille ret mange gange i løbet af weekenden. Det skyldes især, at spillet udstyrsmæssigt er ret simpelt. Der er en bunke kort med spørgsmål, et timeglas samt blyanter og blokke til at skrive ned på.

Det er let og ligetil at snuppe et spil, og dem når vi en del af. For os to tager en omgang cirka en halv time, og vi bliver hooked i løbet af testdagene, og så er det ligetil at få andre til at forstå spillet.

Det klarer min datter hurtigt, da hendes fem år ældre søster kommer hjem og hopper med på spilvognen. Instruktionen er ligetil, og de hygger sig og griner i hinandens selskab, især når de begge indser at have svaret forkert, fordi de ikke tænkte logisk eller hørte efter.

Eneste anke er reglen om, at spillerne kun må lave noter, når spørgsmålet er skrevet med blåt. Det kan vi ikke finde ud af, og vi vedtager, at vi må skrive ned hele tiden.

Men vi skal nok blive bedre, og jeg er sikker på, at vi på et tidspunkt hæver sværhedsgraden og begynder at efterleve reglen. Ved ikke at efterleve den har vi haft en forrygende weekend i selskab med et enkelt spil, som ikke kræver flere timers koncentration.

(Sky High Games, Fra 15 år (men skrappe 13-årige kan også være med), 3-5 spillere, 249,95 kroner)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det bliver ved og ved…

I den nyeste spareplan i Aarhus på socialområdet fortsætter den nedadgående spiral med fornyet styrke. Høringsmaterialet slår fast, at der er gennemført mindst 20 procent besparelser over de seneste 10 år. Samtidig er det også en kendsgerning, at der på området for voksne med handicap eksempelvis er kommet 10-20 procent flere borgere med behov for støtte og hjælp. Det hænger ikke sammen! Lad os antage, at der kom 10 procent flere opgaver i borgmesterens afdeling, 10 procent flere børn og unge, 10 procent flere ældre osv. Ville svaret fra byrådet så være, at løsningen var at lave en besparelse på 20 procent? Næppe! Det vil det selvfølgelig ikke, fordi de opgaverne er vigtige – de mennesker, der skal modtage ydelserne fra kommunen, er vigtige. Anderledes ser det ud på det sociale område. Logikken er simpelthen en anden, ikke særlig logisk, men alligevel. Siden 2009 har der været den ene besparelse efter den anden, hvad enten det har været Aarhus Kommunes egne besparelser, eller det har været kommunerne i Midtjylland, der sammen har besluttet dem. Vi overdriver ikke, når vi siger, at det er mindst 20 procent, der er besparet i de forgangne 10 år. Det betyder selvfølgelig noget. Det betyder dårligere livskvalitet for de mennesker, der kunne have fået en ordentlig hjælp. Det betyder et langt dårligere arbejdsmiljø for de socialpædagoger, der skal levere et fagligt kvalificeret stykke arbejde. Man kan bare se på sygefraværets stigning i det seneste år. Jeg er desværre ikke overrasket. Det betyder også, at den store gennemstrømning af medarbejdere vil fortsætte og tage til, fordi det helt enkelt er umulige arbejdsvilkår, byrådet tilbyder sine medarbejdere. Manglende tilbud, kvalitet, evne til at leve op til krav fra socialtilsyn og andre, der vurderer kvaliteten på området. Så det ville klæde byrådet at behandle det sociale område som alle andre. Nemlig, at flere opgaver ikke udløser sparekrav, tværtimod. Byrådet er byråd for ALLE borgere i Aarhus! Det ville klæde byrådet at leve op til denne forpligtigelse.

Byudvikling

Politikere til 450 debatlystne århusianere til borgermøde: Aarhus vokser, om vi vil det eller ej

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Østjylland

Se kampflyene over Aarhus: F16-fly i formation markerede jubilæum

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];