Annonce
112

Rå gangstervideo fra Trillegården gik viralt: Nu kommer skolelærere med kækt modsvar

I en ny musikvideo kommer en håndfuld lærere fra Hasle Skole med et kækt modsvar til en rå gangstervideo fra Aarhus V, der hylder våben, narko og penge. I lærernes version, er det alle de børn, der passer deres skolegang, der skal hyldes. Foto: Schooler Gang
Raptrioen Shooter Gang skabte stor debat, da deres musikvideo fra Trillegården hyldede narko, våben og ansigtsmaskeringer.
Annonce

HASLE: En flok skolelærere fra Hasle Skole er hen over natten gået hen og blevet Youtube-stjerner, efter at de tirsdag eftermiddag smed en musikvideo på Youtube.

Udover at blive mødt af en flok meget glade og stolte børn på skolen onsdag morgen, så er lærerne også blevet kontaktet af en lang række medier.

- Det er helt vildt, vi er jo blevet rockstjerner. Vi havde ingen anelse om, hvordan det ville udvikle sig, men er jo selvfølgelig heller ikke vant til at begå os på Youtube, siger Mads Wessberg, der er lærer på Hasle Skole.

Musikvideoen, der er lavet af en håndfuld lærere fra skolen, er et kækt modsvar til en rå gangstervideo, der gik viralt i 2019, da raptrioen Shooter Gang fra Trillegården i Hasle udkom med "Mask På".

Bag fuld maskering og med våben i hånden, synger unge mænd om at "tømme kugler", "at de trykker den af som i Chicago" og "at alle heromkring vil være som El Chapo" med henvisning til den kendte narkobaron fra Mexico.

Den skabte stor debat og ikke mindst uro og utryghed hos både børn og voksne i området.

I samarbejde med Klub2teket fik skolelærerne lært at rappe. Foto: Schooler Gang
Annonce

Vil hylde børn der passer skolen

- Jeg mødtes med en af mine kolleger et par måneder efter, gangstervideoen var udkommet for at snakke om, hvordan vi kunne få det positive budskab om at gå i skole ud, og så faldt snakken på, at vi kunne ændre "Mask På" til "Task På" for at hylde alle de børn, der går i skole og gerne vil uddanne sig i Aarhus V. For dem er der altså rigtig mange af, og lige pludselig kom de negative budskaber til at fylde for meget, siger Mads Wessberg.

Derfra gik det stærkt. Et samarbejde med Klub2teket i Fritidscenter Hasle og fotograf Villads Nørgaard - og en masse frivillige timer senere, så lå der en professionel musikvideo klar til udgivelse.

- Vi ville gerne ramme børnene med vores budskab, og det har vi formået. De synes, vi er for seje. Der er selvfølgelig altid nogle stykker, der synes, vi er vildt pinlige, men sådan er det jo, griner Mads Wessberg.

Der bliver både kastet håndtegn og båret guldkæder, når Hasle Skoles lærere kaster sig ud i at lave en musikvideo, der kan ramme børn og unge med et positivt budskab. Foto: Schooler Gang
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

TV2 indgår forlig om video fra Aarhus: Ekstra Bladet får lov at beholde omstridte optagelser

Aarhus

Ministerens opråb til AGF og andre Superligaklubber: Planlæg som om alting bliver godt

Annonce