Annonce
Debat

Rådden kørsel gang på gang

Bevæger man sig rundt på Gudrunsvej, Sigridsvej, Hejredalsvej og Edwin Rahrs Vej, ser man dagligt alternative kørselsmetoder.

To medarbejdere ved TV2 Østjylland står ved retten i Aarhus tiltalt for at have opfordret en ung mand til at køre »råddent« for snurrende kameraer. Lad os lige dvæle ved trafikkulturen i området, hvor den unge mand blev fotograferet på fersk gerning i Brabrand.

Bevæger man sig rundt på Gudrunsvej - Sigridsvej - Hejredalsvej - Edw. Rahrs Vej, ser man dagligt alternative kørselsmetoder blive taget i brug. Ja, det er nærmest et »must« hos bestemte personer der at køre, som man nærmest har lyst til, altså »råddent«. De officielle myndigheder har man nemlig ikke spor respekt for og påberåber sig dermed retten til at opføre sig fuldstændig, som man selv vil, uden tanke for, at man dermed kan bringe andres liv og førlighed i fare.

Biler bakker ud på vejene fra parkeringspladserne med speederen i bund, og så er det bare ærgerligt, hvis der kommer andre trafikanter. De kan jo bare flytte sig eller allerhelst slet ikke være der. Hu-hej, her kommer jeg og fuck dig!

Hejredalsvejs smukke kurver og gode asfalt bruges jævnligt til ægte speedwaykørsel. Unge mænd ræser af sted ned ad vejen med gashåndtaget i bund på de små smarte knallerter, der lyder som rasende bier. Håret kommer dog ikke i uorden, men sidder som det skal, da de fleste kørere har 'ø-hår' (håret er helt kort i siderne og bagtil og lidt længere på toppen, så det ligner en ø, red.), der ikke rører sig ud af flækken.

Knallerterne bliver også brugt som konkurrenter til bybusserne, skulle man tro, for ind imellem ser man både to, tre og sågar fire personer komme kørende på samme knallert. Det værste var dog en dag, da to ø-hårsknægte kom kørende fra Sigridsvej ned ad Emmasvej på samme knallert med en ganske lille purk iført lyseblå tophue. Han var placeret allerforrest ved styret. Jo, de skal opdrages ordentligt og præges, fra de er helt små!

Rådden kørsel ser vi her gang på gang på gang på gang på....

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Se listen og prisen: Kommunen har solgt 32 ejendomme siden 2007

Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Annonce