Annonce
Aarhus

Rådhus-krokus må med i Aarhus-duften

Flot ser det ud i marts i Rådhusparken, og krokussene dufter også. Arkivfoto. Hans Petersen

Klassiske "Chypre"-dufte fra det 20. århundrede rettes til og bliver Aarhus-parfume og en del af fejringen af Kunsthal Aarhus' 100-års jubilæum.

AARHUS: De mange, smukke krokus, der dukker op i Rådhusparken i Aarhus i foråret, må også med i den nye Aarhus-parfume.

Det mener Vibeke Rasmussen, som har sendt et forslag til Kunsthal Aarhus om, hvad der skal med i den nye parfume.

- Der er en særlig fin duft i Rådhusparken ved en let brise, når de mange tusinde krokus blomstrer i marts. Det er en vidunderlig visuel oplevelse, skriver Vibeke Rasmussen.

Hun peger på samme oplevelse i Mindeparken, når den blomstrer med lyserøde og hvide træer.

- Og så er der duften af roser i Slotsparken samt saltvand, frisk luft og bøgeskov. Selvklart, tilføjer hun.

- Nogle af forslagene er fra eks-århusianere, der gerne vil være med, siger Andreo Mielczarek, presseansvarlig i Kunsthal Aarhus. Han siger videre, at fristen for at sende ind er forlænget til 5. marts.

- Der er gang i den, så vi vil se, om der er flere på vej, siger Andreo Mielczarek.

To medarbejdere fra designfirmaet Frama i København er allerede i gang med at finde de rigtige dufte. En duftdesigner og en natur-parfumier er sat på opgaven. De er inspireret af den klassiske opskrift "Chypre".

Den første Chypre-parfume blev lanceret i 1917 af franskmanden François Coty, der levede 1874-1934. Den hed "Chypre Coty" og er inspireret af duftene på Cypern med både citrustræer og harpiks. Den betragtes som en klassiker inden for parfumer.

"Chypre Coty" blev skabt samme år, som Kunsthal Aarhus åbnede for 100 år siden.

Frama justerer Chypre-duften, så den passer til de noter og dufte, som læserne mener forbindes med Aarhus.

Byen Pafos på Cypern deler Europæisk Kulturhovedstad med Aarhus 2017, så igennem dufte, minder og historien forbinder Kunsthal Aarhus de to kulturhovedstæder i Europa.

Annonce

Fortæl om duften på dit sted

Hvis du har en særlig duft, der minder dig om et bestemt sted i Aarhus, så fortæl det til Kunsthal Aarhus, så de kan lave den rigtige Aarhus-parfume.Skriv og send til participation@kunsthal.dk.Det skal ske senest 5. marts.Parfumen vil være klar til 28. september, når Kunsthal Aarhus fylder 100 år.

Smukke farver og liflige dufte kommer fra krokussene i Rådhusparken. Arkivfoto: Jens Thaysen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Læserbrev

Læserbrev: Håber på borgerlige stemmer imod udstykning på Rolighedsvej

For nylig kom de to konservative byrådsmedlemmer i Aarhus Mette Skautrup og Peter Sporleder med nogle udmeldinger i byens aviser om, at de fremover i højere grad vil vægte arbejdet med byens hjemløse, sikre byens kulturværdier og de grønne områder. Hvor skønt med et par borgerlige politikere, der endelig tør tale om traditionelle konservative værdier og ikke overlader hele denne vigtige værdidiskussion til socialisterne på den yderste venstrefløj og Dansk Folkeparti. I alt for lang tid har Venstre fået lov til at dominere byens dagsorden med deres evindelige snak om nybyggeri, så vi snart ikke kan genkende byen, og det i sådan en grad at man kan komme i tvivl om, hvor man skal sætte krydset ved næste valg. Især en sag foruroliger, nemlig hele diskussionen om Rolighedsvej 16A. Selvfølgelig skal vi stå vagt om den private ejendomsret, og selvfølgelig ønsker vi, at det offentlige skal blande sig så lidt som muligt, men vores gamle land skal ikke være en bananstat, hvor kun jungleloven og pengene hersker. Hensynet til to bygherrer skal aldrig overtrumfe hensynet til det skønne, grønne område, det kønne, fredede hus, naboerne og byens borgere i øvrigt. Så vil vi svigte vores borgerlige værdier. Jeg sætter min lid til, at Mette Skautrup og Peter Sporleder står ved deres ord og vil være med til at sikre denne lille oase for vores børn og børnebørn, men hvad med alle Venstre-byrådsmedlemmerne, hvor er de henne? Har de alle sammen parkeret anstændigheden bag lås og slå og smidt nøglen væk? Jeg håber så sandelig, at et flertal af vores borgerlige byrådsmedlemmer vil stemme klart imod denne udstykning.

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Annonce