x
Annonce
Østjylland

Rådhustorvet er gjort sommerklart til hygge og afslapning

Lagkagehusets ansatte er glade for at Rådhustorvet er gjort sommerklart og indbydende for byens beboere og gæster. Her ses teamleder Caroline Krogsøe (til venstre) og Cenia Lund. Foto: Lone Hammer Sørensen
At byens mest centrale torv omdannes til en have hvert år, er efterhånden blevet en tradition. I år lever det endda op til temaet Byen til vandet, for der er kommet et vandfald, som begejstrer især børnene.

Randers: Blomster, loungepladser, sandkasse og vandfald. En lille oase midt i det travle byliv. Rådhustorvet i Randers stod før weekenden klar til at tage imod gæster fra byen og turister, der har behov for at sætte sig ned og nyde et øjeblik midt i Randers.

Turistchef Anne-Mette Knattrup glæder sig over den årligt tilbagevendende rådhushave og fortæller, at der gøres et stort arbejde for at forny og forbedre haven.

- Folk kommer tit og siger, at de er så glade for det, og det gør jo, at vi skal gøre det en tand bedre end sidste år. Og vi skal indrette haven, så den passer til et rådhustorv. Det vil sige, at det skal være hyggeligt og pænt og ordentligt. Og det synes jeg er lykkes rigtig godt i år, siger Anne-Mette Knattrup.

Hun fortæller, at da der den første gang var et soppebassin til børnene, da var der stor begejstring og vandet tiltrak mange børn.

- Men kan du forestille dig vandet i sådan et bassin, når der er gået et par dage? Derfor har vi i år udtænkt vandfaldet, og det er jo også godt i tråd med temaet Byen til vandet, siger Anne-Mette Knattrup, der sammen med cityforeningen og Eventsekretariatet har planlagt haven.

Annonce
I år er udsmykningen med vandfald, der lever godt op til temaet med byen til vandet, forklarer turistchef Anne-Mette Knattrup. Foto: Lone Hammer Sørensen

Fedt at få naturen ind til byen

Vibeke Skafte er sammen med sin søn, Mathias på to og et halvt år, i færd med at lege i sandkassen. Han fylder sand i ladet på en lastbil.

- Det er dejligt at komme her, og vi bruger det rigtigt meget. Især sandkassen er et hit, siger Vibeke Skafte.

I Lagkagehuset er man også glad for haven:

- Det er vildt fedt, og en rigtig god idé at tage naturen ind i byen. Vi oplever, at kunderne går over og sætter sig på torvet. Det virker også indbydende med blomster, siger teamleder Caroline Krogsøe i Lagkagehuset.

- Vi ser mange nordmænd og svenskere her, og de bruger det. I fredags var der rigtig mange mennesker her, da vejret var godt. For torvet er jo en plet med sol på, siger Caroline Krogsøe og Cenia Lund fra Lagkagehuset.

- I det hele taget er det godt, når der sker noget i midtbyen. Ikke for at lyde negativ, men det er bare rart, når der er julemarked og andre ting i de forskellige sæsoner, så folk kan se, at det er hyggeligt at være her, siger Caroline Krogsøe.

Rådhushaven kan nydes til og med Randers Festuge, søndag 18. august i år. Så pilles den ned igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Vilhelmsborg Festspil er gået konkurs: - Det ville være uansvarligt at bruge penge på en ny opsætning

Læserbrev

Læserbrev: 278 pensionerede læger melder sig klar til kampen mod corona i Region Midtjylland

Mange af Danmarks pensionerede læger er klar til at sætte pensionisttilværelsen på pause for at tage en tørn i kampen mod coronavirus. I en helt ny rundspørge fra Foreningen af Pensionerede Læger og Lægeforeningen svarer 1.261 pensionerede læger, at de kan og vil stille op som en del af coronaberedskabet. Af dem svarer 278, at de er parat til at hjælpe sundhedsvæsenet og træde til i Region Midtjylland. Som formand for Lægeforeningen i Region Midtjylland er jeg stolt over det samfundssind, der bliver vist fra mine pensionerede lægekolleger. Vi er i en ekstraordinær situation, og derfor har sundhedsvæsenet hårdt brug for alle ekstra hænder og hoveder, som kan gøre en indsats. Når så mange pensionerede læger melder sig klar, er det ganske enkelt imponerende. Mogens Hüttel, der er formand for Foreningen af Pensionerede Læger, har forklaret det således til Ritzaus Bureau: ”Man er læge hele livet. Også når man er pensioneret. Det ligger dybt i os at ville gøre en forskel. Derfor har så mange pensionerede læger inklusive mig selv meldt sig klar. Når landet har brug for os, stiller vi op.” Alle håber naturligvis, at vores sundhedsvæsen ikke bliver så hårdt presset, at pensionerede læger og andre er nødt til ekstraordinært at træde til. Men meget tyder på, det bliver nødvendigt. Som fællestillidsrepræsentant på AUH for Yngre Læger er jeg i disse dage meget optaget af, at de yngste ikke skal stå for meget i front, hvis vi skulle få tilstande som Italien og Spanien. Her vil det være meget værdifuldt at have de pensionerede læger til at arbejde sammen med de yngre i andre afsnit til at sparre med. Jeg vil til slut sige, at det er en stor gestus, som må afføde stor respekt og en dybfølt tak, at så mange pensionerede læger er klar til at stille op kampen mod coronavirus i Region Midtjyllands sundhedsvæsen.

Aarhus

Aarhusforskere mod corona: - Vi er de første i verden til at afprøve lægemidlet på mennesker

Kultur

Aflyse, udskyde eller gennemføre? Samlet status på arrangementer som Northside og Aarhus City Halvmarathon

Annonce