Annonce
Aarhus

Rådmand ønsker de nationale test hen, hvor peberet gror

Thomas Medom er ikke begejstret over, at regeringen vil have gennemført alle de nationale test, når eleverne vender tilbage i folkeskolerne. Arkivfoto: Axel Schütt
Regeringen vil have gennemført alle de obligatoriske nationale test. En beslutning, som rådmand for børn og unge i Aarhus Kommune, Thomas Medom, ikke helt kan forstå.

AARHUS: Når eleverne i de danske folkeskoler engang vender tilbage til skolerne igen, så vil de skulle gennemføre alle obligatoriske nationale test.

Sådan lyder kravet i den seneste melding fra Regeringen.

En beslutning, der vækker kritik og hovedrysten hos Aarhus Kommunes rådmand for Børn og Unge, Thomas Medom.

- Jeg ønsker de nationale test hen, hvor peberet gror. De er smækfulde af fejl, de bliver oplevet som meningsløse af elever og medarbejdere, og der er ikke umiddelbart lagt op til de grundlæggende forbedringer af systemet, som ellers var lovet. Derfor virker det helt skævt, at regeringen ikke i det mindste viderefører den skrabede model for testene, siger Thomas Medom i en pressemeddelelse fra kommunen.

Regeringen har forlænget den periode, skolerne har til at gennemføre testene, så den løber fra 1. marts til 11. juni.

- Lærere og pædagoger får nok at tage sig af i forhold til elevernes faglighed og trivsel, når skolerne åbner igen. Det er det, tiden, tankerne og kræfterne skal bruges på, ikke et ufærdigt, haltende og hakkende testregime. Der er brug for, at regeringen gør den beslutning om, lyder det fra rådmanden.


Lærere og pædagoger får nok at tage sig af i forhold til elevernes faglighed og trivsel, når skolerne åbner igen. Det er det, tiden, tankerne og kræfterne skal bruges på, ikke et ufærdigt, haltende og hakkende testregime.

Thomas Medom


Han understreger, at skolerne i Aarhus vil gennemføre testene, hvis kravet fra regeringen bliver fastholdt.

I foråret 2020 besluttede Thomas Medom, at skolerne i Aarhus ikke i 2020 skulle deltage i de frivillige nationale test. Det skete blandt andet med baggrund i en national evaluering fra VIVE, der viste en række uhensigtsmæssigheder i testenes indhold og anvendelse.
Denne beslutning er nu gjort permanent, så eleverne fremover alene skal tage de obligatoriske nationale tests.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Søndagens coronatal: Stadig lavt smittetryk i Aarhus - men indlæggelserne stiger

Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Sport

Sanel Kapidzic trækker stikket fra den professionelle karriere: Familien, kammeraterne og baglåret har sendt det tidligere AGF-talent til Jyllandsserien

Aarhus

Et år med corona: Personligheder fra kulturlivet gør status på året der gik

AGF For abonnenter

Mens AGF (på ny) leder efter en sportschef: Her er fem akutte opgaver, der skal løses

Annonce