Annonce
Aarhus

Rådmand ønsker loft over udlejningscykler i Aarhus

- Der er for så vidt mange cykler i Aarhus i forvejen, så vi har som kommune ikke brug for at udlejningsfirmaer kan sætte endnu flere cykler ud, mener rådmand for Teknik og Miljø. Foto: Søren Willumsen
Annonce

AARHUS:  Presset på parkering af cykler i gaderummet bliver urimeligt stort, hvis ikke Folketinget giver kommunerne mulighed for at begrænse antallet af udlejningscykler.

Sådan lyder budskabet fra rådmanden for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Bünyamin Simsek (V).

- Vi risikerer at se en lang række udbydere sætte cykler på gaden, uden at vi har den nødvendige hjemmel til at regulere antallet eller at fjerne dem. Vi har brug for, at Christiansborg giver os kontrol over vores egne cykelstativer. Det handler ikke kun om at få så mange udlejningscykler som muligt – det handler om, at de skal bidrage til vores mobilitetssystem, siger rådmanden.

Det er ikke er første gang, at Aarhus gør opmærksom på hvad rådmanden mener er   uhensigtsmæssige regler. Seneste skete det, da lovforslaget var i høring i januar. Dengang fik det ikke nogen effekt på lovteksten.

Med den kommende ændring af vejloven kan kommunerne begrænse antallet af løbehjul parkeret på gadeplan, men det samme gælder ikke for udlejningscykler.

Annonce

"Kommunen må kunne regulere"

Bünyamin Simsek ønsker, at der kommer til at gælde samme regler for cykler. Derfor foreslår han, at der i lovteksten indføjes, at der er mulighed for at fastsætte et maksimalt antal køretøjer, uanset om det er cykler, el-løbehjul eller andre køretøjer.

- Vi er slet ikke i nærheden af at mangle udlejningscykler, tværtimod ville det være bedre med færre af slagsen. Hvis ikke vi får mulighed for at begrænse udlejningscyklerne er der en risiko for en overflod af cykler, mener Bünyamin Simsek.

Og med flere udlejningscykler i offentlige parkeringsstativer, vil den enkelte borger opleve en serviceforringelse, da cykelparkering i midtbyen vil blive endnu mere presset, tilføjer rådmanden.

Folketingets Transportudvalg drøfter for tiden ændringer til Vejloven, der også omfatter udlejningscykler og udlejningsløbehjul på offentligt vejareal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Øget aktivitet på byens bordeller trods corona-nedlukning

AGF For abonnenter

Kommentar: Anførerens skade er en kæmpe streg i regningen for AGF

Annonce