Annonce
Aarhus

Rådmand: Aarhus skal have nyt stadion og giganthal

<p>Rabih Azad-Ahmad mener, at Aarhus er sakket bagud, når det gælder idrætsfaciliteter. En ny giganthal og et nyt stadion skal rette op på det. Foto: Scanpix</p>

Aarhus halter efter messebyen Herning og rockbyen Horsens med storhaller. Aarhus-rådmand vil have Multiarena og nyt stadion op af mølposen og finde pengene til byggeriet.

Nu skal det være.

Aarhus skal rejse penge til en ny multiarena og et tidsvarende fodboldstadion. Vi halter bagefter, siger kulturrådmand Rabih Azad-Ahmed (R).

Han opfordrer på onsdagens byrådsmøde byrødderne til at sætte skub i planerne - og finde de rigtige investorer.

Annonce

Planerne om en multiarena til for eksempel rockkoncerter og messer samt et tidssvarende fodboldstadion i Aarhus har været skrinlagt siden 2010. Nu er finanskrisen ved at være overstået. Pengene skal findes, planerne skal genopfriskes, mener rådmanden.

»Vi skal have løftet Aarhus op i en helt ny liga. Det er på tide, at vi får etableret nogle faciliteter, der modsvarer byens størrelse og status som Vestdanmarks vækstcenter. Det er en forudsætning for kommunens forsatte evne til at tiltrække nye borgere og arbejdspladser. Aarhus er en by i vækst. Men når det gælder idrætsfaciliteter, sakker byen stadig mere bagud,« siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.

»Det er på tide, at vi får genoptaget arbejdet med en stor indendørs facilitet i Aarhus,« siger han.

»Samtidig er der fra flere sider ønske om et nyt fodboldstadion. Jeg synes, at vi skal samarbejde om at finde den helt rigtige løsning for Aarhus. Vi skal være fælles om at trække byen i en retning af en positiv udvikling på eventområdet, og derfor bør disse to store anlægsprojekter afklares og undersøges samtidigt«, siger Rabih Azad-Ahmad.

I 2010 blev det besluttet at sætte planerne for en multi-arena i Aarhus på pause.

Nu skal det afgøres, om det er muligt at rejse penge til en multiarena i Aarhus. Byrådet diskuterer kulturens fremtid onsdag aften. Formålet er at skaffe finansiering til en Multiarena. Rådmanden foreslår desuden at arbejdet med etablering af en Multiarena tænkes sammen med afklaringen af et eventuelt nyt fodboldstadion.

Onsdag begynder byrådet i Aarhus prioriteringen af de fremtidige anlægsinvesteringer, og her har rådmanden en række konkrete forslag. Han vil blandt andet have undersøgt, om der kan findes investorer til en indendørsfacilitet, der kan rumme store idrætsbegivenheder, koncerter, konferencer og messer.

Med udgangspunkt i de begyndende forbedrede økonomi-ske konjunkturer ønsker Kultur og Borgerservice med professionel bistand at igangsætte en investorafsøgning og en investormodning. Det skal bidrage til at sikre kapital-grundlaget for realiseringen af ambitionerne om en ny stor fleksibel indendørs facilitet. Arbejdet med investorpleje og investormodning skal supplere de grundige analyser der i forvejen er udarbejdet på området.

»Tiden er inde til at løfte foden fra bremsen og sætter fart på udviklingen i Aarhus. Det er nu vi skal have lavet en grundig og professionel vurdering af om der kan rejses penge til at løfte kommunen op i landets bedste række også på dette område,« siger Rabih Azad-Ahmad.

Læs mere om Rabih Azad-Ahmads planer i torsdags-udgaven af Århus Stiftstidende.

Annonce
Kultur For abonnenter

Aarhus Street Food udvider: Ombygning giver plads til nye køkkener og flere siddepladser til gæsterne

Danmark

Onsdagens coronatal: Rekord i smittetal - for første gang over 5.000 smittede på ét døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Corona-stramning i Aarhus: Børn skal afleveres udenfor børnehaven og skolers julefester aflyses

Kultur For abonnenter

Derfor kommer Muhammed-tegningerne ikke med på  museum for bladtegninger i Den Gamle By

Alarm 112

Kattegat truer Kattegatcenteret: Beredskabet kæmper for at holde vandet ude

Aarhus

Aarhus blev i første omgang snydt for det sjove sne: - Jeg er ret sikker på, I vågner op til det torsdag

For abonnenter

Mette F. opfordrer til at tage imod tredje stik - men vil ikke tvinge nogen

AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 41 til 50

Alarm 112

Sne og kuling i vente: - Vejene kan blive hamrende isglatte

Aarhus

1200 læger afleverer underskrifter med støtte til kollegaer: - Håndteringen af sygeplejerskernes overenskomstforhandlinger har været en katastrofe

Susanne mistede sin mor og lillebror, da et fly ramte familiens hus: - Vorherre og jeg er ikke på talefod

Alarm 112

Politiet efterlyste ældre mand: Fundet i god behold af familien

Aarhus For abonnenter

Fem spørgsmål til coronaeksperten: Skal vi være bange eller glade for Omikron-varianten?

Erhverv

Salling har brudt overenskomst i mere end 20 år: Udbetalte ikke overarbejde efter reglerne

Annonce