Annonce
Aarhus

Rådmand bøjer sig og åbner Sandmosevej igen

Højbjerg, Sandmosevej, Afspærring

Utilfredse borgere får rådmand Kristian Würtz (S) til at genåbne Sandmosevej. Til gengæld lukker han den nærliggende Brunbakkevej mod Oddervej.

Annonce

Teknisk rådmand Kristian Würtz (S) bøjer sig nu for presset fra de lokale borgere og genåbner Sandmosevej mod Oddervej for trafik højre ind og højre ud.

Sandmosevej har ellers forsøgsvist været lukket i et forsøg på at øge fremkommeligheden på Oddervej i myldretiden.

De betonklodser, der står for enden af Sandmosevej, bliver dog ikke kørt i depot.

Rådmanden har nemlig besluttet i stedet at lukke den nærliggende Brunbakkevejs tilslutning til Oddervej i resten af forsøgsperioden, der løber frem til midten af oktober.

Samtidig skal Oddervej nu opstribes til to spor fra Hørretvej til Ringvej Syd ind mod byen, mens der fortsat kun er et spor i sydgående retning.

»Det er vigtigt, at vi får skabt bedst mulig fremkommelighed på Oddervej. Men det er også vigtigt, at generne for lokalbefolkningen ikke bliver for store. Derfor vil vi nu i resten af forsøgsperioden afprøve løsninger, der tager hensyn til begge aspekter,« siger Kristian Würtz og fortsætter:

»Det kan vise sig, at højre ind/højre ud løsningen ved Sandmosevej skaber problemer på Oddervej, men jeg synes, at det er forsøget værd.«

Rådmanden understreger, at justeringerne af forsøget, som han fremlægger på magistratens møde mandag, er resultatet af et åbent borgermøde og en idédebat på kommunens hjemmeside, hvor der er kommet omkring 175 bidrag.

Forventningen er, at den nye løsning vil reducere kødannelsen markant i morgenmyldretiden og give en reduktion af rejsetiden på små tre minutter.

Venstres Gert Bjerregaard glæder sig over, at rådmanden har valgt at lytte til borgerne og genåbner Sandmosevej.

»Men han går fra den ene hovsaløsning til den næste. Det giver ingen mening at flytte betonklodserne til Brunbakkevej. Det flytter blot problemet og generer nogle andre borgere. Jeg tror, de lokale borgere vil opfatte det her som en yderligere obstruktion fra rådmandens side,« siger Gert Bjerregaard.

Han opfordrer rådmanden til i stedet at begynde at planlægge en større løsning, der tager hensyn til såvel bilisterne, der kommer sydfra ad Oddervej, som de lokale trafikantertage fat på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Se listen: Disse århusianske postnumre er hårdest ramt af coronaen

Aarhus For abonnenter

Fire placeringer i spil ved Kongelunden: Atletikken skal ud af stadion - spørgsmålet er hvor nyt anlæg skal ligge

Annonce