x
Annonce
Aarhus

Rådmand begejstret for ny trafikteknologi: Folk kommer hurtigere fra stadion

Forhåbentlig vil det nye teknologisystem gøre det nemmere og hurtigere for folk at komme væk fra Ceres Park og Arena samt Jydsk Væddeløbsbane, når de har været til kamp, løb, koncert eller et andet event. Foto: Axel Schütt
De første resultater viser, at nye, intelligente signalanlæg i området omkring stadion kan mindske rejsetiden, når publikum skal hjem fra fodbold- eller håndboldkampe, koncerter og andre events.

AARHUS: Rejsetiden væk fra stadion er mindsket betragteligt som følge af Teknik og Miljøs opgradering af det eksisterende signalanlæg i området.

Siden efteråret 2019 er de enkelte anlæg nemlig blevet samlet i ét samlet system, der kan styres fra centralt hold. De intelligente anlæg kan sågar opfange og tilpasse sig trafikmønstre, og nu er de første resultater tikket ind.

Og der er tale om lovende resultater, hvilket naturligvis vækker stor glæde hos rådmand for Teknik og Miljø i kommunen, Bünyamin Simsek.

- Vi har ventet spændt på de første resultater, og det viser sig heldigvis, at opgraderingerne har gjort en stor forskel. De har faktisk virket så godt, at rejsetiden ad for eksempel Jylland Allé mod Marselis Boulevard er mere end halveret i forhold til den normale afvikling, hvilket vi naturligvis kun kan være tilfredse med, udtaler han i en pressemeddelelse.

Annonce

De fem kampe, der danner grundlag for sammenligningen

Kampe uden scenariestyring

  • AGF-FCK 19. august 2018, klokken 16.00 (15.778 tilskuere).
  • AGF-BIF 23. september 2018, klokken 18.00 (15.478 tilskuere).
  • AGF-FCM 24. februar 2019, klokken 16.00 (11.787 tilskuere).

Kampe med scenariestyring

  • AGF-FCK 28. oktober 2019, klokken 19.00 (13.884 tilskuere).
  • AGF-BIF 24. november 2019, klokken 18.00 (14.043 tilskuere).

Sammenligningsgrundlag

Det fremgår af Teknik og Miljøs data, at rejsetiden ad Jyllands Allé efter en AGF-hjemmekamp er forbedret drastisk, og nu er meget tæt på rejsetiden i normaltrafikken. Det samme gør sig gældende for rejsetiden ad Holmevej.

Omvendt er rejsetiden ad Stadion Allé forhøjet en lille smule, hvor en række usikkerhedsfaktorer kan spille et puds - for eksempel at cyklister kører på vejbanen eller systemfejl.

Dette kan Teknik og Miljø konkludere på baggrund af en sammenligning af fem AGF hjemmekampe med omtrent det samme tilskuerantal, mod de samme modstandere og nogenlunde i samme tidsinterval.

Ved tre af kampene var der ikke scenariestyring, mens ved de to andre kampe var systemet blevet implementeret.

Ikke helt i mål

Som det er lige nu, er der ved at blive lagt sidste hånd på opgraderingen af krydset ved Chr. Filtenborgs Plads.

Når dette er i hus - efter AGFs hjemmekamp mod Hobro 28. februar - forventes det, at trafikafviklingen væk fra stadion ad Kongevejen bliver væsentlig bedre.

Det nye trafiksystem skal udbygges de kommende år, og der vil løbende blive lavet effektmålinger og justeringer. Men det er ikke nok for Bünyamin Simsek. Han ser gerne, at hele Aarhus' infrastruktur forbedres.

- Jeg vil med fornyet tro kæmpe videre for at få den nødvendige opbakning i byrådet, så vi kan få gang i en dynamisk overvågning og justering af byens infrastruktur, som vil spare århusianerne værdifuld tid hver eneste dag, lyder det fra rådmanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Derfor lukkede vi genbrugspladserne

De seneste dage er bil efter bil trillet ind på de fem genbrugspladser i Odder og Skanderborg kommuner efter tre ugers coronalukning. Det er en fornøjelse at opleve den gode stemning på pladserne. Vi har set frem til at servicere kunderne igen. Stemningen har været intakt, til trods for at der ved enkelte pladser har været ganske lang kø i visse tidsrum. Der har også været bred opbakning til vores særlige retningslinjer i forbindelse med genåbningen. Tak for det. Det har gjort det trygt for både medarbejdere og kunder at færdes på genbrugspladserne. At Renosyds service betyder meget for mange, har været særlig tydeligt i den seneste tid, hvor vi har fået mange spørgsmål. Blandt andet om, hvornår vi igen kan hente pap og papir. Den service har vi nu genoptaget. Storskrald igangsætter vi efter påske. Og genbrugspladserne i Ry, Hørning og Galten-Skovby holder ekstraordinært åbent i helligdagene for at mindske smittespredning. Se åbningstiderne for påskeugen på Renosyds hjemmeside. I lukkeugerne kørte Facebook-tråde og andre offentlige debatter med mange spørgsmål og stor undren over, at Renosyd havde valgt at lukke genbrugspladserne for privatkunderne. Borgernes sikkerhed er vores højeste prioritet. Det står ikke til diskussion, at myndighedernes anvisninger er grundstenen i det samfundsansvar, vi har. Ikke mindst, når det drejer sig om at bremse spredning af coronavirus. Alle medarbejdere i den offentlige sektor blev sendt hjem midt i marts, bortset fra de områder, der blev kategoriseret som kritiske funktioner. Den kategori omfattede ikke privatkunders adgang til genbrugspladserne. Derfor lukkede vi ned og måtte indskrænke vores service. Sidst i marts lød meldingen fra regeringen: ”Offentligt ansatte, der arbejder udendørs og ikke indebærer nævneværdig menneskelig kontakt, kan arbejde som normalt”. Kort tid efter kunne vi atter slå portene op til vores fem genbrugspladser og tage imod alt det affald, der var opbevaret på matriklerne i lukkeugerne. Det er vi rigtig glade for. Men som statsministeren understreger, er Danmark stadig i en alvorlig situation, hvor samfundssind er vejen tilbage til den hverdag, vi kender. Lad os med to meters afstand stå sammen om at komme igennem denne krise ved fortsat at følge myndighedernes retningslinjer. Også på genbrugspladsen. Borgerne i Skanderborg og Odder har de seneste dage vist, at vi er rigtig godt på vej.

Annonce