Annonce
Aarhus

Rådmand er med på at parkere sociolancen

Kristian Würtz, rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, anerkender ideen om at lukke socialansen. - Den har ikke givet det løft, man håbede på. Desuden er der alternative støttemuligheder, siger han. Foto: Lars Rasborg
- Når regionen skal prioritere sine midler så skarpt, forstår jeg godt ønsket om at lukke socialancen, siger rådmanden for sociale forhold og beskæftigelse.

AARHUS: Kristian Würtz (S), rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, deler ikke regionsrådsmedlem Mikkel Rasmussens bekymring over Region Midtjyllands plan om at standse projekt ”Akut hjælp til sårbare borgere” – populært sociolansen – til årsskiftet.

- I en situation, hvor der er tryk på økonomien i psykiatrien, er der større behov andre steder. Og socialansen har ikke givet det løft, man havde håbet på. Desuden er der alternative støttemuligheder. Derfor anerkender jeg beslutningen. Når regionen skal prioritere skarpt, kan jeg godt forstå, at man vælger at gøre sådan her, siger Kristian Würtz.

Han tilføjer, at set fra et kommunalt perspektiv er det vigtigt, at regionen dedikerer midler til andre projekter på området.

- Og regionen er med til at finansiere lokale udrykningsteams og et nyt samarbejde, så borgere også kan få hjælp, når de ringer til 112, siger Kristian Würtz.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Lad os nu udskifte den rædsel af en nationalsang!

Danmarks Radio markerede traditionen tro nytåret med rådhusklokker, fyrværkeri og DR Pige Koret. Men helt bemærkelsesværdigt præsenterede den nedsparede statsradiofoni en splinterny optagelse sammen med stjernemusikerne i Den Danske Strygekvartet. Og skulle man ikke have opdaget det på grund af almindelig træthed, buldrende brag, løsslupne champagnepropper, forvrøvlede onkler, berusede teenagere, gøende hunde eller festende naboer, kan du få lidt hjælp her! Der var nemlig et tydeligt budskab i repertoiret på de fire fremførte sange: Lad os nu få en nationalsang, som hæver sig over den bedagede, udtjente, lettere patetiske og banale Oehlenschläger-hymne, som vi og tidligere generationer er blevet plaget med siden 1819. Vel var det trange tider efter den ydmygende statsbankerot i 1813 og Norges farvel til unionen året. Lige så deprimerende var Frederik VI´s håbløse klamren sig til taberen Napoleon, selv om kongens rådgivere mindeligt bad ham skifte side i tide. Adam Oehlenschläger og jeg er faktisk begge to studenter fra Efterslægtsselskabets Skole, men vi bliver nok ikke enige om de lyriske kvaliteter i hans selvudnævnte ”Fædrelands Sang”. Det er jo så ravende banalt, at selv Richard Ragnvald fremstår som kunst. Og så er det galt! Der er et yndigt land, det står med brede bøge nær salten østerstrand.| Det bugter sig i bakke, dal, det hedder gamle Danmark og det er Frejas sal. Og for at understrege håbløsheden og de anstrengte rim napper vi altid sidste halvdel af og den 12.!! afsluttende strofe, når vi skal spille landskampe eller være højtidelige. Vort gamle Danmark skal bestå, så længe bøgen speiler sin top i bølgen blå.

AGF For abonnenter

AGF giver stort skulderklap til klubbens unge keepere: - Står 100 procent på mål for det her

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];