Annonce
Aarhus

Rådmand i gavehumør: 21 millioner kroner til bedre idræt

Rådmand Rabih Azad Ahmed har mange bolde i luften og vil give penge til otte idrætsprojekter. Foto: Axel Schütt
Otte foreninger indstillet til penge, blandt andet til varmtvandsbassin, bevægelseshal og kunstgræs til fodbold.

AARHUS: Idrætten i Aarhus skal have flere faciliteter, og rådmanden på området er klar med millioner af kroner fordelt på flere klubber og idrætsgrene. Han kan bare ikke være sikker på, at han kommer igennem med sin indstilling.

21 millioner kroner vil Rabih Azad-Ahmad, rådmand for Kultur og Borgerservice, bruge til nye idrætsanlæg og forbedringer, og det forslår han byrådet. Det drejer sig blandt andet om et nyt varmtvandsbassin i Lystrup, en ny bevægelseshal til VIK Gymnastik og en ny kunstgræsbane til fodbold ved Vejlby-Risskovhallen.

Disse er tre de otte projekter, som rådmanden er klar til at give en økonomisk håndsrækning. Det fremgår af den netop offentliggjorte dagsorden til det kommende møde i Kulturudvalget.

Annonce

Projekterne

De syv projekter, der bliver indstillet til tilskud, er:

  • Ny bevægelseshal i tilknytning til VIK Gymnastiks faciliteter på Hvidkildevej. Der indstilles et tilskud på 5 millioner kroner eksklusive moms.
  • Ny idrætshal i tilknytning til Lystrup Idrætscenter. Der indstilles et tilskud på 5 mio. kr. ex. moms.
  • Kunstgræsbane ved Vejlby-Risskov Hallen/VSK Aarhus. Tilskud på i alt 2,606 mio. kr. ex. moms.
  • Etablering af Lystrup Svømme- og Aktivitetscenter. Der indstilles tilskud på 8.706.336 kr. ex. moms.

Tilskud under 3 millioner kroner bevilges af rådmanden. Der gives til:

  • Aarhus Dirt Jump Park på kr. 45.526 ex. moms til omlægning af kørespor.
  • Stavtrup tennis på kr. 49.800 til lys på kunstgræsbane.
  • Egå Sejlklub på kr. 299.630 til et nyt depotskur.

18 søgte

- Vi kan give idrætten i Aarhus et løft. Der er tale om spændende projekter, som vil give endnu flere århusianere mulighed for at få en aktiv fritid, siger Rabih Azad-Ahmad.

I alt 18 projekter har søgt støtte fra Puljen til idrætsfaciliteter. Den kan støtte opførelsen af nye idrætsanlæg, herunder kunstgræsbaner. Der kan også ydes tilskud til ombygning og modernisering.

Ansøgningerne er blevet evalueret, og et rådgivende panel bestående af Idrætssamvirket og Århus Fodbold Forum har været inddraget.

Rådmanden indstiller til byrådet, at syv projekter skal modtage tilskud, mens en ottende ansøgning er indstillet til at modtage et akut tilskud, der ligger ud over puljen. Den er givet til Mollerup Golfklub og er på 59.138 kr. (eksklusive moms) til udskiftning af to gang- og kørebroer.

- Idrætsfaciliteter giver flere mulighed for at dyrke en aktiv og sund fritid. Men behovet er stort. Derfor vil jeg gå til efterårets budgetforhandlinger med et ønske om flere midler til byens idrætsfaciliteter, siger Rabih Azad-Ahmad.

Byrådet ventes at behandle indstillingen inden sommerferien.

Vil have konference

Rådmanden kan ikke være sikker på at få flertal for sit forslag, når det bliver behandlet i kulturelt udvalg og siden i byrådet.

- Vi trænger til en dybtgående diskussion om idrætsområdet. Hvad har vi brug for? Vi har repareret huller, men hvor skal vi hen? spørger formanden for udvalget, socialdemokraten Steen Bording Andersen.

- Andre idrætsgrene presser sig på. Der er sport på is, kampsport, crossfit, cykling, ja der er mange dagsordener, og vi indkalder til en lille konference i slutningen af maj. Det er fint med input fra Idrætssamvirket og Aarhus Fodbold Forum, men de har også brug for input, siger Steen B. Andersen.

Skou: Dejlig indstilling

Hans Skou fra Venstre synes, det er dejligt med rådmandens indstilling, fordi byen er presset på faciliteter til idræt, og Idrætssamvirket er den ypperste eksponent på området.

- Vi skal også tænke på de nye områder som Nye og Lisbjerg. Der kommer borgere til, som også stiller krav, og der er ikke afsat noget særligt. Vi er positive over for indstillingen og har respekt for prioriteringen. Men andre kan være i mangel, og det giver en opgave til de næste budgetforhandlinger. Vi presser gerne yderligere på for idrætten og tænker meget i multifunktionalitet, så ting og steder kan bruges af flere typer idræt. Det er gode takter, men vi vil gerne tilgodese langt flere, siger Hans Skou.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Uro efter politiskud i Gellerup: Påsatte brande og stenkast i løbet af natten

112

Østjyllands Politi: - Han trængte ind bag afskærmning og ville ikke lægge kniven

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

Annonce