Annonce
Aarhus

Rådmand: Konstruktivt forslag fra fællesråd og fond

Kulturrådmand Rabih Ahmad-Ahmad vil nu gennemgå beregningerne fra Højbjerg inden forligspartierne skal mødes og forhandle.

De nye beregninger fra Fællesrådet og Fonden Lyseng, som vi omtaler i artiklen ovenover modtages meget positivt af rådmand og embedsmænd.

Annonce

»Vi har haft et meget god dialog med arbejdsgruppen fra Højbjerg, der har gennemgået deres tal og beregninger. Arbejdsgruppen er meget konstruktiv og jeg må sige, at det er et meget interessant oplæg fra fællesrådet og fonden,« siger kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R).

Arbejdsgruppens forslag indgår i den høring, rådmanden har iværksat - iøvrigt på fællesrådets opfordring.

Indtil fredag havde 399 borgere deltaget i den ekstra høring, som kører på hjemmesiden nythøjbjergbibliotek.dk, og som løber frem til mandag 6. april klokken 18.

»I respekt for høringen vil jeg ikke tage stilling til forslaget endnu. Der kan jo stadig løbe flere høringssvar ind og nye oplysninger,« siger kulturrådmanden.

Arbejdsgruppen peger på, at man kan opføre et bibliotek for de samme penge ved Lyseng som ved Oddervej. Anerkender du den beregning?

»Jeg kan se de har været meget konstruktive og tænkt i helheder. Jeg er ikke argumentresistent, og jeg vil meget gerne lytte til forslag. Det er også derfor, jeg er i dialog om sagen. Men konklusionen må vi vente med. Det er også i sidste ende den politiske forligskreds, der skal tage stilling til modellerne.« Rabih Azad-Ahmad (R) og hans embedsmænd vil nu grundigt gennemgå tallene fra Højbjerg-gruppen og mødes 15. april med de partier, der i 2012 lavede et forlig om at placere et nyt bibliotek ved Oddervej. Det er partierne: Socialdemokraterne, SF, Venstre, Konservative og radikale.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Annonce