Annonce
Debat

Rådmand mener: Vi har et godt arbejdsmiljø

"I Aarhus Kommune har vi konstant fokus på at nedbringe sygefraværet blandt den gruppe af vores ansatte, der har de største udfordringer med både fysisk og psykisk arbejdsmiljø. Sygefravær er en fast del af vores løbende dialog med medarbejderne", forklarer Jette Skive. Arkivfoto: Søren Gylling/Ritzau Scanpix
Annonce

DEBAT: Sygefraværet blandt sosu-medarbejdere og sosu-assistenter i Aarhus Kommune er ikke højt. Faktisk havde vores medarbejdere sidste år det laveste sygefravær blandt landets seks største kommuner.

For nylig bragte Århus Stiftstidende en artikel, hvor kilder er bekymrede for øget sygefravær i kommunens plejesektor.

Det er ganske enkelt ikke rigtigt, og det ærgrer mig, hvis både borgere og ansatte får et misforstået billede af en indsats og en placering, vi kun kan være stolte af.

I 2018 var vi nummer fem af alle landets kommuner, hvad lavt sygefravær angår, indenfor social- og sundhedssektoren, og Aarhus Kommune lå sidste år bedst blandt vores større byer. I år, 2020, ser vi i de første to kvartaler et yderligere fald i sygefravær sammenlignet med de samme kvartaler i 2019.


Jeg synes kun, at vi kan være stolte af vores personale i en tid, hvor alle er under pres.


Jeg kan ikke se andet end, at det viser, at vi både har velfungerende medarbejdere og et godt arbejdsmiljø.

I Aarhus Kommune har vi konstant fokus på at nedbringe sygefraværet blandt den gruppe af vores ansatte, der har de største udfordringer med både fysisk og psykisk arbejdsmiljø. Sygefravær er en fast del af vores løbende dialog med medarbejderne.

For hele tiden at udvikle et bedre arbejdsmiljø laver vi hvert år undersøgelser, der måler de ansattes trivsel og tilfredshed, så vi ved, hvor der skal sættes ind med tiltag. Vi tilbyder blandt andet håndtering og forebyggelse af stress og arbejdsskader, og vi har samtaler med medarbejdere, hvis fraværet er højt.

Jeg synes kun, at vi kan være stolte af vores personale i en tid, hvor alle er under pres.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF For abonnenter

Bagkanten: Check af mulig forseelse; VAR keder fodbolden ihjel

Annonce