Annonce
Aarhus

Rådmand: - Sæt ind med jobs og uddannelse

AARHUS: Aarhus har gode muligheder for at komme ghettodannelsen til livs.

Men det er brug for beskæftigelse og sociale indsatser.

Det mener Kristian Würtz (S), rådmand for sociale forhold og beskæftigelse.

- Det er helt nødvendigt, at vi løser de udfordringer, vi oplever med arbejdsløshed og parallelsamfundsdannelse i nogle af de udsatte områder, siger Kristian Würtz.

Han vurderer, at aftalen kan skabe de nødvendige forandringer i boliger og bydele.

- Men hvis vi skal helt i mål er det afgørende, at vi også sætter yderligere ind med uddannelse, jobformidling og tidligere sociale indsatser mod udsatte børn og unge, siger Kristian Würtz.

Ghettoområder, der har ligget på ghettolisten i fire år, skal nedbringe andelen af alment byggeri til 40 procent.

Det vil give behov for genhusning af beboere, der ikke har råd til at købe en lejlighed.

- I Aarhus skal hundredvis af mennesker flytte fra Gellerup og Bispehaven i de kommende år, og det forudsætter jo, at der er et tilsvarende antal ledige boliger i andre bydele, som også er til at betale. Men Aarhus er i vækst og oplever i forvejen en mangel på almene boliger mange steder, så det er et alvorligt problem, siger Kristian Würtz.

Han anser det for afgørende, at der øremærkes flere penge til nybyggeri.

- Og jeg er oprigtigt bekymret for, at man kommer til at tage for let på den del, siger Kristian Würtz.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hellere nedrivning end alibi-bevaring: Randersvej-eksemplet er komisk

Se nu den stakkels ensomme røde murermestervilla på Kalmargade ved Randersvej. Alene tilbage på en kæmpe byggegrund står den bevaringsværdige villa fra 1933 og vidner om et spøjst forløb fyldt med kompromiser. Hærget, brændt, grafittiovermalet. Fire andre bevaringsværdige bygninger på samme byggegrund måtte lade livet, så omdannelsen af området kunne gå i gang og 171 nye lejligheder og 15 rækkehuse snart kan begynde at vokse op af jorden. Men DEN villa skulle blive, så man ikke fra kommunen gav en bygherre grønt lys til uden videre at fjerne fem boliger, som var udpeget som bevaringsværdige. Men var det nu også den rigtige beslutning? Ingen er i hvert fald særligt tilfredse med resultatet, der er spøjst og en smule fjollet, som formand for foreningen Bykultur Aarhus også tidligere har kaldt det. Den omtalte villa er nemlig bevaringsværdig i kraft af den kontekst, den var opført i. Men når hele konteksten forsvinder, og den i stedet bliver omringet af højt nybyggeri, så er bevaringen decideret komisk. Og nu skal den endda død og pine opføres igen, selvom en brand har spist hele 1. sal, loft og tag og den kommer til at fremstå ny og langt fra original.

Annonce