Annonce
Aarhus

Rådmand siger ro på: Lad være med at stresse over hjemmeundervisning

Hjælp jeres børn til at følge undervisningen, så godt I kan, men lad være med stresse ud over det. Sådan lyder opfordringen fra Thomas Medom (SF) til de århusianske forældre. På billedet er det Charlie Unger, der går i 0 klasse og har sin første hjemmeskoledag sammen med sin mor. Foto: Anthon Unger/Ritzau Scanpix
Thomas Medom (SF) opfordrer forældre til at tage den med ro og ikke smøre sig selv for tyndt ud i forsøget på at nå mere, end man magter.

AARHUS: Det er så absolut ikke hverdag for landets skoleelever lige nu.

Siden i mandags har skolerne været lukkede, men med udsigt til ugers tomgang derhjemme, er det nødvendigt, at der stadig bliver stoppet noget lærdom ind i elevernes hoveder.

Det foregår ved, at lærerne via app'en Aula lægger forslag til hjemmeopgaver ud, som forældrene så kan sætte deres børn i gang med.

Man skal imidlertid ikke stresse over opfordringen til at lave hjemmeopgaver.

Sådan lyder budskabet fra Børn og Unge-rådmand i Aarhus, Thomas Medom (SF), der har forståelse for, at mange forældre lige nu oplever hektiske dage i forsøget på at passe deres arbejde hjemmefra og samtidig drage omsorg for de hjemsendte børn.

- Vi kan godt tillade os at appellere til lidt ro på. Vi står i de første dage af en helt ny situation, og mange gør sig i den bedste mening umage for at sikre læring og faglighed hos eleverne i folkeskolen. Men vi skal huske, at vi lærer på mange måder. Ikke kun gennem matematikopgaver eller skriveøvelser, men også ved at spille et spil, lave mad sammen, pudse vinduerne eller lægge et puslespil, siger Thomas Medom.

Sådan kan et oplæg til dagens hjemmeopgaver se ud. Opgaverne her er sendt ud til en århusiansk 0. klasse på Gammelgårdsskolen i Åbyhøj.

Skal nok indhente

Folketingets partier forhandler lige nu om en lov, der skal sætte rammerne for nødundervisningen. Loven ventes vedtaget senere på ugen.

- Meldingen fra mig er klar her og nu: Ro på. Vi skal nok nå at indhente den tabte læring. Ingen af os bliver i hvert fald klogere, hvis vi stresser hinanden unødigt. Lyt til lærerne og skolerne, følg med i undervisningen, så godt I kan. Vi skal passe på hinanden i denne tid, siger Thomas Medom.

Rådmand for Børn og Unge, Thomas Medom (SF), opfordrer forældrene til at tage den med ro i forhold til børnenes nødundervisning her i begyndelsen af coronakrisen. Arkivfoto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Ny aflysning: Corona-epidemien spænder igen ben for kæmpe fællesfest

Aarhus

Krig om titler på rådhuset: Hvem har patent på at være byrådssekretær?

Aarhus For abonnenter

Slut med smalle cykelstier på Frederiks Allé: Kommunen vil forbedre sikkerheden for cyklister

Annonce