Annonce
Aarhus

Rådmand skal anlægge cykelsti, han ikke selv ønsker

Når Sønder Allé skal have cykelsti forsvinder standsningsmuligheden og med den muligheden for aflæsning af varer til butikkenre. Og det er et problem, mener rådmand Bünyamin Simsek. Foto: Søren Willumsen
- Jeg forstår godt de handlendes protest, siger rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V), der nu skal føre byrådsflertallets ønske om en cykelsti i Sønder Allé ud i livet.

AARHUS: Der kommer en cykelsti i Sønder Allé, for det har et flertal i byrådet bestemt. Også selv om de erhvervsdrivende og rådmanden for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek, er imod.

Bünyamin Simsek reagerer efter avisens artikel om, at de forretningsdrivende i Sønder Allé protesterer mod, at fortovet skal gøres smallere på grund af en ny cykelsti.

- Jeg kan godt forstå de forretningsdrivende i Sønder Allé, og jeg har også haft møde med dem. Det er et problem at fortovet bliver smallere og det er et problem, at butikkerne mister aflæsningsplads til varer. Men byrådets flertal har vedtaget, at der skal være en cykelsti på den strækning, og det er min opgave at føre ud i livet, forklarer Bünyamin Simsek.

Annonce

Stærkt bekymrede

At rådmanden nu skal anlægge en cykelsti, han politisk er imod, er en konsekvens af  magistratsstyret. Da cykelhandlingsplanen blev vedtaget af byrådet i marts 2019 tog Venstre forbehold over for cykelstien specifikt i Sønder Allé.

- Vi er stærkt bekymrede for konsekvenserne for butiksejerne og de erhvervsdrivende, så det vil vi ikke være med til. Vi havde hellere set, at de penge, der skal anvendes i Sønder Allé, blev brugt på cykelstier i oplandet, sagde Venstres Heidi Bank under debatten i 2019.

Knud Mathiesen (DF) og Almaz Mengesha (dengang LA, nu V) kunne heller ikke tiltræde ændringerne i Sønder Allé og tog forbehold.

Annonce

Der ryger noget fortov

Rådmanden siger, ligesom en vejingeniør sagde det til avisen fredag, at man bliver nødsaget til at tage noget af fortovsbredden for at skabe plads til cykelstier på begge sider.

- Spørgsmålet er bare, om det overhovedet er nødvendigt med en cykelrute netop der, når vi har en cykelrute i Østergade til Fredensgade, siger rådmanden og bruger samme argument som guldsmed Christian Barfod brugte fredag som talsmand for sammenslutningen af erhvervsdrivende i Sønder Allé.


- Vi skal i højere grad udvikle en midtby på fodgængernes præmisser.

Bünyamin Simsek (V), rådmand


- Ønsket om cykelstier kolliderer flere steder med behovet for fortove, siger rådmanden for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V). Foto: Flemming Krogh

- Men selvfølgelig skal vi lave den cykelsti, når byrådet vil have den, og så må de forretningsdrivende tale med borgmesteren om deres kritik, siger rådmanden.

Annonce

Udvikle en midtby

Bünyamin Simsek har sammen med ældre- og sundhedsrådmand Jette Skive (DF) også taget initiativ til en fodgængerstrategi, som skal drøftes i byrådet onsdag 24. februar.

- Vi skal i højere grad udvikle en midtby på fodgængernes præmisser. Vi vil blandt andet lave flere og bredere fodgængerfelter, så man kan krydse veje mere sikkert, og vi er i det hele taget nødt til at sætte tempoet ned i trafikken, så det bliver mere på fodgængernes præmisser, mener Bünyamin Simsek.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Jonas fandt aldrig Nick den nat på havnen: - Der dør for mange. Vi bliver nødt til at overveje hegn

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Dagens corona-tal: Smitten spreder sig med stor hastighed, men der er også en god nyhed

Aarhus For abonnenter

Mennesker med magt: Her er Bente Byudvikling

Alarm 112

I røg og damp: Kontorer hos Billigblomst fik hjælp af brandvæsenet

AGF

AGF skal møde norsk mesterhold og svensk modstand på træningslejr

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Aarhus For abonnenter

Ny rådmand varsler flere slanke højhuse: Fortætning er ikke et skældsord - det kan være godt for byen

Debat

Dansk Erhverv er klar: Lad os sammen gå nye og grønne veje

Aarhus

10 millioner for nyt letbanestop til badegæster og skovture: Politikerne er positive, men fagfolk er ikke om bord

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Erhverv

Med millionopbakning er ny århusiansk hjælpe-app endelig i luften: - Vi skal være Europas største

Aarhus For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 20-11

Alarm 112

Videodagbøger kredser om masseskyderier selv om plan var droppet

Annonce