Annonce
Debat

Rådmand svarer: - Jeg kan jo ikke blæse på landets love, Jan Schouby

Jette Skive, rådmand for Sundhed og Omsorg, Dansk Folkeparti. Foto: Axel Schütt
Annonce

LÆSERBREV: Hermed et svar på lederen af chefredaktør Jan Schouby i Århus Stiftstidende fredag 10. juli.

Nu synes jeg, vi har diskuteret juristeri længe nok. Jeg er vildt optaget af, at den forfærdelige adfærd, vi har været vidne til fra skjulte optagelser på Kongsgården, aldrig nogen sinde vil finde sted igen i Aarhus. Det vil jeg gøre alt, hvad jeg kan for, så længe jeg er rådmand på området, ikke sker, men garantier kan jeg jo desværre ikke give, da det er mennesker, det handler om, hvor gerne jeg end ville.

Stod det til mig som som almindelig menneske, trak jeg gerne det forbud (mod at vise TV2's dokumentar fra plejehjemmet Kongsgården, red.) tilbage, ja, jeg ville aldrig have søgt retten om forbud, hvad følger det så end måtte få.


Stod det til mig som som almindelig menneske, trak jeg gerne det forbud tilbage.

Jette Skive


Men jeg er politiker og ansvarlig politiker for ældreplejen i en offentlig myndighed, så jeg kan da ikke blæse på Danmarks love.

Nu er det sagt og skrevet så mange gange efterhånden, at landsretten har afsagt dom, at videoen ikke må vises, og jeg havde handlepligt. Det må selv chefredaktøren på Århus Stiftstidende, Jan Schouby, må kunne fatte. Det kan godt være, at Århus Stiftstidende og alle andre medier gør, som det passer dem, men hvis ikke vi som offentlig myndighed overholder landets love, hvor lander vi så, hr. Schouby?

SVAR FRA CHEFREDAKTØREN:

Kære Jette Skive, det er ikke rigtigt, når du skriver, at vi på Århus Stiftstidende gør, som det passer os, og at vi ikke følger landets love. Vi har netop valgt ikke at gøre som Ekstra Bladet, der stjal tv-billederne fra TV2 og så stort på rettens fogedforbud om ikke at vise billederne.

Naturligvis skal Aarhus Kommune også respektere landets love, men i den konkrete sag er vi bare ikke enige i, at kommunen via loven er forpligtet til at fortsætte retssagen. Som du kunne læse i gårsdagens avis, giver en uvildig juridisk ekspert os ret i, at kommunen sagtens kan hæve sagen og dermed sikre, at tv-udsendelsen kan vises. Den vurdering mener vi, du bør følge, og i stedet bruge pengene og kræfterne på at sikre, at vi aldrig igen ser en gentagelse af den frygtelige sag på Kongsgården eller andre af kommunens plejehjem. /Jan Schouby

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Mette Frederiksen om nye corona-tal: - Vi går ind i en mere alvorlig fase

Danmark

Højeste antal nye coronatilfælde siden starten af oktober: Statsministeren er bekymret

Bakken Bears

Bakken Bears tager første skridt i nyt kapitel: - Vi får nok kærligheden at føle

Annonce