Annonce
Debat

Rådmand svarer om de gule huse på Poul Martin Møllers Vej: Ejendommene har mistet deres funktion som akutboliger

- Boliger til husvilde er ikke et permanent boligtilbud. Det er tænkt som en helt akut hjælp til mennesker, der af den ene eller anden grund pludselig står uden tag over hovedet, og som ikke er i stand til at løse boligmanglen på egen hånd. Og det er ikke den slags beboere, vi typisk har på Poul Martin Møllers Vej, skriver rådmand Bünyamin Simsek. Foto: Axel Schütt

Læserbrev: Jeg må slå fast, at det ikke er tunge, sociale problemstillinger, vi løfter ved at beholde kommunens ejendomme på Poul Martin Møllers Vej.

Jeg forstår udmærket, at man er glad for at bo billigt og centralt, og at det opfylder et behov for hver enkelt af beboerne i ejendommene.

Boliger til husvilde er ikke et permanent boligtilbud. Det er tænkt som en helt akut hjælp til mennesker, der af den ene eller anden grund pludselig står uden tag over hovedet, og som ikke er i stand til at løse boligmanglen på egen hånd. Og det er ikke den slags beboere, vi typisk har på Poul Martin Møllers Vej.


Disse oplysninger har byrådet fået, både i foråret 2020 og i forbindelse med den aktuelle sag. Der er derfor ingen bund i anklagerne om, at man forholder oplysninger i sagen for andre.

Bünyamin Simsek


De fakta, som jeg har forelagt byrådet, viser, at beboerne er i lejemålene i årtier efter den sociale begivenhed, der skaffede dem ind i en kommunal lejlighed. Det er altså ikke en akut situation, vi afhjælper med boligerne.

En optælling af indflytninger gennem de seneste seks år viser, at der tilbage i 2015 blev anvist fire lejere fra Den Sociale Boligtildeling. Herefter er der ikke kommet lejere ad denne vej. Der har fra 2015 og til nu været tre indflytninger til det bofællesskab, der er i ejendommene, og to indflytninger efter anvisning fra andre afdelinger i Socialforvaltningen.

De resterende 35 lejere er kommet ind uden anvisning fra Socialforvaltningen – via ansøgning til Teknik og Miljøs Udlejningsafdeling.

Disse oplysninger har byrådet fået, både i foråret 2020 og i forbindelse med den aktuelle sag. Der er derfor ingen bund i anklagerne om, at man forholder oplysninger i sagen for andre.

Den boligsociale opgave løfter vi sammen med den almene boligsektor - altså boligforeningerne - og vi investerer hvert år massivt i at bygge flere boliger, så alle kan finde et hjem. Salget af ejendommene på Poul Martin Møllers Vej skal netop være med til at finansiere den indsats.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Der er noget ravruskende galt: Læserstorm satte avisen på sporet af fejl i corona-udmelding fra Sundhedsstyrelsen

Kultur

Syv danske festivaler står sammen: Ikke realistisk med festivaler før sidst på sommeren

AGF For abonnenter

Kampen kort: Når tilskuerne er på plads i Aarhus, ligner AGF et helt andet hold

Annonce