Annonce
Debat

Rådmand svarer Viby-borgere: Vi har et demokrati, hvis man vil deltage i det

"Jeg må på det kraftigste afvise, at vi er lommen på nogen som helst i denne eller andre lignende processer. Det kan være, at det føles sådan, når man ikke er enig i det, som nogen vil gøre på nabogrunden, men man bør undlade at gøre det personligt og fremføre det som en anklage i avisen. Det er ikke i orden at skubbe selve demokratiet foran sig som undskyldning, fordi man ikke har held med at kvæle en mulig byggesag, før vores byråd – altså vores demokrati – har haft mulighed for at tage stilling til sagen", skriver Bünyamin Simsek. Arkivfoto: Axel Schütt
Annonce

DEBAT: En række borgere i Viby har her på debatsiderne rettet kritik af planprocessen omkring ønsket om et byggeri på Skanderborgvej, hvor man mener, at demokratiet er sat ud af kraft.

Jeg har respekt for, at naboer er imod byggeplaner, men naboerne retter samtidig en personlig og dybt uretfærdig kritik mod en af mine medarbejdere, der er projektleder for den pågældende sag, hvor en grundejer ønsker at bygge en etageejendom på sin grund.

Naboerne beskylder min medarbejder for at være i lommen på grundejeren og arbejde på vegne af grundejerens arkitekt. Naboerne mener at vide, at min medarbejder er særlig venskabelig over for arkitekterne, og at vi i Teknik og Miljø kerer os særligt om, at grundejeren skal tjene mange penge på sit nye byggeri.

Jeg har respekt for, at man som nabo vil noget andet end grundejeren. Men jeg synes, at det er uacceptabelt, at man forsøger at angribe min medarbejders professionelle og samvittighedsfulde arbejde, fordi man ønsker et andet byggeri på grunden.

Min og mine medarbejderes opgave er at fremlægge nogle forslag til Aarhus Byråd, som flugter bedst muligt med den retning, som byrådet har udstukket til os. Vi skal tilrette ønskerne, så de bedst muligt følger den overordnede planlægning, og vi skal prøve at inddrage naboer og andre interessenter for at gøre projekterne så gode som muligt. Det er i høj grad også sket her, hvor vi har haft naboer med i en følgegruppe, der har kunnet se de første skitser til et nyt byggeri forandre sig markant igennem processen.


Kære naboer i Viby. I er en del af vores bys demokrati. Gør jeres stemme synlig i vores demokratiske processer og lad os få en god og respektfuld diskussion. Men lad være med at påstå, at vi ikke har et demokrati, bare fordi I ikke får ret i alle aspekter af sagen.


Jeg må på det kraftigste afvise, at vi er lommen på nogen som helst i denne eller andre lignende processer.

Det kan være, at det føles sådan, når man ikke er enig i det, som nogen vil gøre på nabogrunden, men man bør undlade at gøre det personligt og fremføre det som en anklage i avisen. Det er ikke i orden at skubbe selve demokratiet foran sig som undskyldning, fordi man ikke har held med at kvæle en mulig byggesag, før vores byråd – altså vores demokrati – har haft mulighed for at tage stilling til sagen.

Jeg har selv været ude for at tale personligt med nogle af naboerne i denne sag. Nogle af dem påstår, at jeg har garanteret dem det udfald af sagen, som de ønsker. Det giver jo ingen mening. Som politiker kan vi aldrig udstede garantier. Og hvordan skulle jeg kunne gøre det på byrådets vegne? Jeg er jo ikke diktator i Aarhus.

Kære naboer i Viby. I er en del af vores bys demokrati. Gør jeres stemme synlig i vores demokratiske processer og lad os få en god og respektfuld diskussion. Men lad være med at påstå, at vi ikke har et demokrati, bare fordi I ikke får ret i alle aspekter af sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce