Annonce
Aarhus

Rådmand til Årets Ildsjæl: 'I giver indhold til Aarhus'

Det her er en milepæl i mit liv, sagde Kenneth Enggaard Kristensen. Foto: Flemming Krogh

"Det her er en milepæl i mit liv," sagde Kenneth Enggaard Kristensen, da han blev kåret til Årets Ildsjæl.

AARHUS: Kenneth Enggaard Kristensen er Årets Ildsjæl 2017 inden for kultur, fritid og idræt i Aarhus. Manden bag kabelbanen i havnebassinet ved Aarhus Ø fik torsdag den fornemme titel og 25.000 kroner til sin forening.

Men opløbet var tæt. Fem kandidater var nomineret til prisen blandt 47 kandidater, der var indstillet af blandt andet Århus Stiftstidendes læsere.

- Det er det største og bedste felt, vi endnu har haft. 75 indstillinger modtog vi på 47 kandidater. Efter at de har været præsenteret i Århus Stiftstidende og stiften.dk må vi sige, at opløbet har været så tæt som aldrig før med meget stærke kandidater, sagde direktør for privatkunder i Vestjysk Bank, Claus Lauenborg ved overrækkelsen.

Prisen bliver uddelt i fællesskab af Aarhus Kommunes afdeling for kultur og borgerservice, Vestjysk Bank og Århus Stiftstidende, og banken leverer pengepræmien. Det er niende gang, prisen er uddelt.

Rådmand for kultur og borgerservice, Rabih Azad-Ahmad roste de indstillede og de nominerede.

- I skaber sunde fællesskaber og er med til at styrke demokratiet. Jeres arbejde inspirerer andre, og I giver indhold til Aarhus, sagde den radikale rådmand, der havde taget sig tid til at deltage midt i valgkampen og gjorde opmærksom på, at Aarhus har flere end 1000 foreninger.

Annonce

Årets Ildsjæl 2017


 • Prisen som Årets Ildsjæl er uddelt for niende gang.
 • Vinder blev Kenneth Enggaard Kristensen fra Aarhus Watersports Complex. Han har skabt en kabelbane i Aarhus Ø.
 • Prisen gives til en person eller flere sammen, som arbejder frivilligt inden for området Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune.
 • 47 blev indstillet, og vi nominerede fem, der alle har været præsenteret i print og netudgave af Århus Stiftstidende.
 • Nomineret var:
  Susanne Pedersen, der er frivillig-koordinator i Lystrup IFs fodboldafdeling.
  Niels Christian Iversen, der siden 1995 har haft tillidshverv i Aarhus Roklub.
  Kenneth Enggaard Kristensen, formand for Aarhus Watersports Complex, der har skabt en kabelbane ved Aarhus Ø.
  Emma Sørensen, Morten Lodberg, Emilie Gadeberg og Signe Hyldelund fra foreningen Scenekunsthus Aarhus, der har skabt et sted for unge scenekunstnere.
  Rud Kjerstein, der har været med til at skabe spillestedet Tape i Mejlgade.
 • En jury afgjorde, hvem der skulle være Årets Ildsjæl 2017. Juryen har medlemmer fra Idrætssamvirket, Kultursamvirket, Aarhus Ungdommens Fællesråd og Danmarks Biblioteksforening.
 • Afsløringen af prisvinderen skete torsdag 16. november i Vestjysk Bank, Åboulevarden 67, Aarhus. Rådmand Rabih Azad-Ahmad (R) overrakte prisen.
 • Bag uddelingen står Aarhus Kommunes afdeling for Kultur og Borgerservice, Vestjysk Bank og Århus Stiftstidende.
Årets Ildsjæl. En glad Kenneth Kristensen fea Aarhus Watersports Complex er netop udråbt som vinder og er på vej for at modtage prisen. Foto: Flemming Krogh
Til lykke til vinderen siger rådmand Rabih Ahmad-Azad. Foto: Flemming Krogh

Overvældet

- Jeg er overvældet. Det her er en milepæl i mit liv. Det, jeg har drømt om, siden jeg var 13 år, er lykkedes, og nu får jeg denne pris oveni, sagde den 22-årige Kenneth Enggaard Kristensen, hvis forening hedder Aarhus Watersports Complex.

Han har søgt og skaffet omkring en halv million kroner for at få stablet kabelbanen på benene, og de 25.000 kroner skal bruges til nyt udstyr og materialer, sagde han. Der er nok at bruge pengene til.

Kabelbanen er lukket nu, men åbner igen til april, og så er sæsonen på cirka et halvt år.

Alle nominerede. Fra venstre Rud Kjerstein, Susanne Pedersen, Kenneth Enggaard Kristensen, Claus Lauenborg fra Vestjysk Bank og rådmand Rabih Azad-Ahmad, Emilie Gadeberg Skovdal, Morten Lodberg, Signe Hyldelund Schmidt, Emma Sørensen og Niels Christian Iversen. Foto: Flemming Krogh
Sidste års ildsjæl Albert Helmig (til venstre) fortalte om prisen. Her er han sammen med Claus Lauenborg fra Vestjysk Bank Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce