Annonce
Aarhus

Rådmand vælter planer om Højbjerg-center

MJMSOLO - Kunstnersammenslutningen Den Blå Hest demonstrerer mod det nye indkøbscenter på Oddervej i Højbjerg ved at skrive protester på væg. Hvis du spotter en kendt filminstruktør på billederne, så er det ikke helt forkert...

Massive protester mod nyt butikscenter gør indtryk. Første skitse tages af bordet.

Massive protester fra højbjergenserne mod et nyt butikscenter i fire etager på Oddervej i Højbjerg får rådmand Marc Perera Christensen (K) til at bruge sin egen overskrift fra kulturby 2017 og »rethinker« projektet.

»Det er en ommer,« siger rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, Marc Perera Christensen.

Arbejdet med etablering af et nyt bibliotek og borgerservice i Højbjerg skal begynde forfra, mener rådmanden, efter at kommunen i den netop afsluttede forhøring har modtaget overvældende mange kritiske høringssvar.

Annonce

Borgerne i området har gennem tre uger op til forhøringens frist arbejdet intensivt med store kampagne og underskriftindsamlinger - netop under overskriften: Rethink Højbjerg-byggeriet.

Borgerne følte, de blev overhalet indenom med en alt for kort frist for projektet, og at lokalplanen for området, der kun tillader to etagers byggeri blev skamskudt med tilladelse til fire etager i det nye.

1674 protester og andre indsigelser har gjort indtryk på rådmanden, der nu vil begynde helt forfra.

»Borgerservice og biblioteket er til for borgernes skyld. Det er vigtigt,at de placeres et sted, hvor borgerne er glade for at komme. Den netop afsluttede forhøring viser, at der er alt for stor usikkerhed om og utilfredshed med det foreslåede projekt. Når vi laver en høring, er det afgørende, at vi tager borgerne alvorligt. Derfor er der kun en rigtig beslutning i denne sag,« siger Marc Perera Christensen, der er imponeret over borgernes engagement.

De mange høringssvar i den netop afsluttede forhøring om et nyt centerbyggeri i Højbjerg fylder samlet mere end et stort ringbind. Langt de fleste svar er fra borgere, der er bekymrede for det nye byggeri, oplyser kommunen.

Selve byggesagen og høringen hører under magistratsafdelingen for Teknik og Miljø, men da det også var meningen, at Højbjerg Bibliotek og borgerservice skulle flytte ind i det nye center, har Marc Perera Christensen fulgt den seneste tids debat med stor interesse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Ulykke i Odder skaber lange køer

Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce