Annonce
Aarhus

Rådmand vil droppe fogedforbuddet mod dokumentar: Samtidig trækkes politianmeldelsen af TV2 tilbage

Rådmand Jette Skive vil droppe fogedforbuddet mod TV2-dokumentar. Foto: Axel Schütt
Jette Skive ønsker ikke at opretholde fogedforbuddet mod TV2-dokumentaren, der viser svigt på plejehjemmet Kongsgården.
Annonce

AARHUS: Rådmand for Sundhed og Omsorg Jette Skive (DF) har besluttet, at hun ikke ønsker at opretholde fogedforbuddet mod TV2. Hun opfordrer samtidig politikerne på Christiansborg til at stoppe hullet i lovgivningen hurtigst muligt.

Det oplyser Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune.

- Jeg har hele tiden sagt, at jeg gerne så, at optagelserne blev vist. Det er vigtigt, at vores ældrepleje får flere medarbejdere og at særligt indsatsen over for demente styrkes. Ældreområdet er hjerteblod for mig og for Dansk Folkeparti. Jeg kan konstatere, at både borgmesteren i Aarhus og statsministeren pludselig er vågnet og nu vil have både flere hænder og hoveder på ældreområdet. Det har de ikke vist vilje til i årevis. At der skal ulovlige optagelser til, før det sker, er lige så tragisk, som det billederne viser, forklarer Jette Skive.

Annonce

Loven bør laves om

I pressemeddelelsen forklarer rådmanden, hvorfor hun har besluttet ikke at gå videre med sagen:

- Byretten og Landsretten har tydeligt afgjort, at optagelserne er så krænkende over for både borgeren og medarbejderne, at de er ulovlige at vise. Hvis jeg som politiker ikke følger loven, så er det skråplan. Samtidig er min holdning, om at optagelserne bør vises, delt af politikere fra begge fløje, nationalt såvel som lokalt, selv om det er ulovligt. Det er også helt tydeligt for mig, at borgerne insisterer på at få forholdene frem i lyset, fortæller Jette Skive.

Af samme grund opfordrer rådmanden politikerne til at lave loven om hurtigst muligt. Det er - ifølge Jette Skive ikke fair over for hverken medierne, borgerne eller de ansatte i det offentlige, at der er denne uklarhed om, hvad man må og ikke må.


Fra første dag jeg blev bekendt med indholdet i optagelserne i februar, har jeg handlet. Der er blevet fyret. Ledelsen er blevet udskiftet. Der er tilført flere sygeplejersker på stedet, og så er der igangsat et stort arbejde med rette op på kulturen.

Jette Skive (DF), rådmand


Rådmanden vil nu indstille til Byrådet, at Aarhus Kommune ikke går videre i processen med at gøre fogedforbuddet permanent.

- Byrådspolitikerne i Aarhus har givet udtryk for, at de lige som jeg gerne vil have vist optagelserne, men under forudsætning af, at vi ikke gør noget ulovligt. Det kan jeg ikke garantere, så derfor kræver jeg deres opbakning, så jeg ikke bagefter står og med ansvaret for at have brudt loven.

Annonce

Næste skridt

- Fra første dag jeg blev bekendt med indholdet i optagelserne i februar, har jeg handlet. Der er blevet fyret. Ledelsen er blevet udskiftet. Der er tilført flere sygeplejersker på stedet, og så er der igangsat et stort arbejde med rette op på kulturen. Men så længe vilkårene ikke forbedres på ældreområdet i Danmark, så vil vi se det her igen på andre plejehjem i Danmark. Vi har så mange fantastiske medarbejdere i ældreplejen, men forråelsen ligger under overfladen, og den næres af travlhed og afmagt. Af samme grund er jeg utrolig glad for, at vi nu endelig får diskuteret ældreområdet og får flere ressourcer til området - og ikke mindst indsatsen over for de demente, som ikke selv har sproget til at sige til og fra, forklarer rådmanden.

Når fogedforbuddet ophører håber Jette Skive, at vi ikke længere skal bruge tiden på at diskuterer jura og journalistiske metoder.

- Det har desværre skygget for den vigtige debat om prioritering af ældreområdet, som der er momentum for lige nu. Om statsministeren og Aarhus’ borgmester bare har det hele i munden, vil tiden så vise. I Dansk Folkeparti vil vi i hvert fald jagte dem, hvis de forsøger at rende fra ansvaret.

Rådmanden vil samtidig trække politianmeldelsen af TV2 tilbage.

- Vi har tilsyneladende et kæmpe hul i lovgivningen, og det bør TV2 ikke straffes for.

Jette Skive har bedt borgmesteren om at indkalde til et ekstraordinært byrådsmøde hurtigst muligt.

Onsdag morgen på Radio4 talte rådmand for Sundhed og Omsorg Jette Skive (DF) om løsningsmuligheder på plejeområdet i Aarhus Kommune. En sygeplejerske på Plejehjemmet Sønderskovhus foreslår, at politikerne lytter mere til ansatte på kommunens plejehjem. Lyt til det fulde indslag fra Radio4 Morgen herunder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Frosten stoppede igen letbanen: Trods varsler fra DMI fik kulden frit spil

Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

AGF For abonnenter

Kommentar: Sportschefen er smuttet, men det betyder ikke, at AGF skal trække håndbremsen

Annonce