Annonce
Aarhus

Rådmand vil gøre op med to-timers parkering: Det holder ikke

Det kan godt være svært at finde en parkeringsplads - i hvert fald en, hvor du også kan nå i biffen. Det vil Bünyamin Simsek nu gøre noget ved. Foto: Jens Thaysen
Rådmand Bünyamin Simsek vil have Teknisk Udvalg til at se på reglen om to-timers parkering i midtbyen og på Trøjborg.

AARHUS: Hvis man ikke er beboer på Trøjborg, men derimod kun er på besøg, så skal man i dag flytte bilen efter to timer. Det er blevet besluttet som en del af den parkeringspolitik, der er blevet ført i Aarhus Kommune, men hvis det står til rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V), så skal det ændres.

- De vilkår mener jeg ganske enkelt ikke, at vi kan være bekendt at tilbyde beboerne i området. Forældre kan ikke køre til Aarhus og besøge deres børn, og vil man i biografen, er man tvunget til at lede efter kortfilm. Det holder ikke, siger han.

Tidligere har man kunnet købe gæstelicenser til de områder, der havde to-timers parkering. Rådmandens bekymring går også på, at politikken med at man enten skal have beboerlicens eller skal flytte bilen hver anden time også rammer midtbyen i løbet af 2020, når politikken rulles ud i resten af byen.

- Det er blandt andet beboere på dele af Frederiksbjerg, Langenæs og i Ceres Byen, som alle vil stå med samme udfordring, lyder i en pressemeddelelse fra Teknik og Miljø.

Derfor har Bünyamin Simsek bedt Teknisk Udvalg om at tage fat på parkeringspolitikken på et af de kommende udvalgsmøder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Mange ansatte har forladt sundhedsenhed i Aarhus: Alvorligt påbud rammer efter en svær periode

Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Annonce