Annonce
Aarhus

Trafikforsøg har skabt ro i kaoskryds: Rådmand vil gøre steler ved Mindet permanente

Det er utraditionelt. Men det fungerer med steler, der hæves i myldretiden og gør krydset på Mindet ind til Dokk1 til et T-kryds. Det viser en evaluering, og derfor vil teknik- og miljørådman Bünyamin Simsek (V) nu gøre løsningen permanent. Foto: Axel Schütt
Efter flere år med totalt trafikkaos ved Mindet er der fundet en løsning. Den hedder steler. Hvis rådmand kan overbevise byrådet.

AARHUS: Da Dokk1 blev planlagt, blev en vigtig detalje overset:

Kort efter åbningen 20. juni 2015 stod det klart, at krydset på Mindet, hvor man kører til og fra parkeringskælderen under Dokk1 bare ikke fungerede.

Man måtte ikke køre lige ud, men det lod masser af bilister hånt om. For eksempel talte denne avis sig på en helt almindelig onsdag eftermiddag frem til, at 67 procent af de bilister, der i løbet af en halv time kørte ind i krydset, lod hånt om al skiltning og kørte direkte igennem.

Annonce

"Kaoskrydset" blev krydset døbt, men de kaotiske forhold fik en ende i begyndelsen af 2019, da Teknik og Miljø præsenterede en løsning, der - selv om den var ganske utraditionel - har vist sig at fungere så godt, at rådmanden for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V), nu indstiller til byrådet, at den bliver permanent.

Hæv- og sænkbare steler

Løsningen er hæv- og sænkbare steler, der i de travleste perioder morgen og eftermiddag hæves og lukker Mindet for gennemkørende trafik, så man kun kan komme til parkeringskælderen under Mindet fra Kystvejen. Resten af døgnet sænkes stelerne ned i asfalten, så Mindet kan bruges som smutvej, og så man kan komme til parkeringspladserne fra begge sider.

Ved hjælp af termiske kameraer og fysiske observationer har Teknik og Miljø fundet ud af, at løsningen med et T-kryds i myldretiderne betyder, at langt færre bilister kommer på afveje og skaber farlige situationer.

Annonce

Trafikken flyder bedre

Evalueringen viser, at trafikken flyder bedre for både letbanen, bilister, fodgængere og cyklister.

- Alt for mange trafikanter har bøvlet med at færdes i krydset, så det har været helt afgørende at finde en indretning, der er både logisk og sikker. Jeg er glad for,  at vores løsning har vist sig at virke, og derfor er det også min indstilling, at den nuværende indretning fortsætter og bliver permanent, siger Bünyamin Simsek i en pressemeddelelse.

Det indgår i indstillingen, som snart kommer i Magistraten, at Teknik og Miljø løbende skal vurdere, om trafiksituationen ændrer sig i en grad, så det giver anledning til yderligere justeringer. Sker det vil eventuelle ændringer blive koordineret med Aarhus Havn og Østjyllands Politi, da de sammen med Aarhus Kommune er myndigheder på indretningen af områdets veje.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Kvinde forsvandt fra demensplejehjem og døde: - Afdækning af forløbet viser, at der er begået en fejl undervejs

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Udsigt til motorvejsramper splitter lokalområde: Nu kommer grundejerforening med et mere spiseligt forslag

Aarhus For abonnenter

Campingplads til foræringspris bygger nyt: - Det kan være de samme kunder, der lejer en campinghytte den ene weekend og tager på storbyferie den næste

Sport

Antonsen og Axelsen får bøde på 25.000 for DM-afbud

AGF

Jon Dagur er en hemmelighedsfuld AGF'er: - Jeg har ikke besluttet mig for noget som helst

Hanne blev overfuset af chefen og fik hjertesvigt: - Det er et grufuldt eksempel på et ødelæggende psykisk arbejdsmiljø

AGF For abonnenter

Stiften mener: Derfor er det en god ide at et nyt stadion 'kun' får plads til 20.000

Alarm 112

Raserianfald i bus og tog: Passagerer flippede ud da de blev snuppet i at 'køre på røven'

Aarhus

Faxe Kondi-kviktest: Sådan prøver de unge at fuppe sig til en corona-pjækkedag

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Kultur

Museernes Oscar: Aarhus-museum er nomineret til fornem pris efter to års knoklen med ny udstilling

Byudvikling For abonnenter

Stor udvidelse af Den Permanente på vej: Kan blive et aktiv for hele Aarhus

Aarhus

Vild udvikling: Smittetallet fortsætter himmelflugten

Annonce