Annonce
Aarhus

Rådmand vil have flere mandlige pædagoger ansat i børnehaver og vuggestuer

Rådmand for Børn og Unge, Thomas Medom, vil gerne have flere mænd ansat i børnehaver og vuggestuer. Arkivfoto: Axel Schütt

AARHUS: Rådmand for Børn og Unge i Aarhus, Thomas Medom (SF), vil gerne have flere mænd ansat i børnehaver og vuggestuer fremover.

Det fortæller han i en pressemeddelelse mandag.

I dag er hver fjerde pædagogisk uddannede medarbejder i Børn og Unge mand, men det er blot hver ottende, som bliver ansat i dagtilbud. I stedet søger mændene mod fritidsområdet. En tendens, som rådmanden gerne vil have ændret, da han mener, at det er vigtigt, at der også mandlige ansatte i børnehaver og vuggestuer.

- Det er ærgerligt, at få mænd vælger at arbejde med de yngste børn. Børn har godt af at møde forskellige livssyn, væremåder og udtryk, som ligger i menneskers forskellighed. Det er også en stor faglig udfordring at hjælpe de yngste godt i gang med livet, og de små er herlige at arbejde med. Derfor skal vi blive bedre til at finde en større bredde og dermed en bedre balance, lyder det fra Thomas Medom.


Det er ærgerligt, at få mænd vælger at arbejde med de yngste børn. Børn har godt af at møde forskellige livssyn, væremåder og udtryk, som ligger i menneskers forskellighed.

Thomas Medom


Han vil gerne blive klogere på, hvad det er, der gør, at så få mænd vælger dagtilbuddene, og vil gerne se nærmere på, om man kan gøre noget anderledes for at gøre det mere interessant. Derfor har rådmanden valgt at sætte et mere strategisk fokus på ansættelser i dagtilbud.

Herunder hvordan der kan ansættes flere uddannede og mandlige pædagoger.

Derudover vil Børn og Unge hjælpe ledere til at se bredt på profiler og kompetencer, når der skal ansættes en nye medarbejder i et dagtilbud, ligesom uddannelsesinstitutioner er blevet opfordret til at drøfte udfordringen med deres studerende.

- Udfordringen kalder på en åben dialog om at øge rekruttering til dagtilbud, som jeg gerne tager. Der bliver kamp om dygtige pædagogiske medarbejdere i de kommende år, da vi skal indfri kravet om minimumsnormering og en del pædagoger er på vej på pension. Jeg ser et stort, uforløst potentiale i at få flere mænd i dagtilbud, siger Thomas Medom.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Opløsning i den ene lejr i fodboldkrigen: Flere klubber trækker sig fra Super League, melder medier

Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce