Annonce
Dette er et læserbrev. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning.
Debat

Råstoffer, rent vand og socialt ansvar: Regionsrådsmedlem vil fokusere på FN’s verdensmål

"Råstoffer i form af bl.a. grus og sand er en begrænset ressource i den midtjyske undergrund. Derfor er det vigtigt, at vi arbejder med at holde de tunge råstoffer i kredsløbet. Jeg vil arbejde for, at der udvikles nye metoder og arbejdsgange til rensning, genbrug og genanvendelse, hvor overskudsjord også er en ressource", skriver Flemming Knudsen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen/Ritzau Scanpix

DEBAT: Et vigtigt emne i klimadebatten er bæredygtighed og FN's verdensmål, som bl.a. indeholder målsætninger om kvalitet i uddannelser, rent vand, bæredygtig energi, anstændige jobs, innovation, infrastruktur og mindre ulighed.

Derfor er det også vigtigt, at der er fokus på bæredygtige hospitaler, så vi bl.a. reducerer brugen af plastik, glas og metal, undgår madspild og genanvender mest muligt - uden at gå på kompromis med kerneopgaven.

Bæredygtighed og verdensmålene handler ikke kun om klima, miljø og økonomiske prioriteringer. Det handler også om mennesker. For mig er en bæredygtig arbejdsplads, også socialt ansvarlig, og den har et godt arbejdsmiljø.

Annonce

Miljøet er også en væsentlig opgave for mig – herunder forurenet jord, forurenede vandløb, grundvandet/rent drikkevand og råstoffer. Vi skal sætte fokus på forurening af søer, vandløb og hav.

Vi skal markant tættere på et fuldstændigt overblik over jordforurening i regionen, og samtidigt skal vi have håndteret en række både store og mindre forureninger. Men jordforurening er også i fremtiden en stor opgave. Det er ikke løst på kort tid, og der er brug for at prioritere, så vi for de tilgængelige midler skaber mest mulig tryghed for borgerne, naturen og fremtidens drikkevand. Den prioritering skal indsatsplanen give et godt og gennemarbejdet bud på.

Jeg vil arbejde for, at der udvikles nye metoder og arbejdsgange til rensning, genbrug og genanvendelse, hvor overskudsjord også er en ressource.

Vi skal arbejde for at oprensningen af generationsforureningerne følges til dørs. Der skal ryddes op efter fortidens synder. Det gælder bl.a. forureningen på Høfde 42.

Råstoffer i form af bl.a. grus og sand er en begrænset ressource i den Midtjyske undergrund. Derfor er det vigtigt, at vi arbejder med at holde de tunge råstoffer i kredsløbet. Jeg vil arbejde for, at der udvikles nye metoder og arbejdsgange til rensning, genbrug og genanvendelse, hvor overskudsjord også er en ressource.

Udvindingen af råstoffer har ofte stor negativ konsekvens for de borgere, der bor tæt på udvindingsområderne. Der er støj, støv og tung lastbil trafik som nogle af de største gener.

Jeg mener, at borgerne bør kompenseres på samme måde som f.eks. de borgere, der får vindmøller i baghaven. Jeg mener ligeledes, at råstofudvinderen og de berørte borgere i langt højere grad end i dag bør inddrages i en tættere dialog.

Samfundet har brug for råstoffer, men der skal ikke graves og udlægges flere områder end højst nødvendigt.

FN’s verdensmål handler også om at nedbringe forbruget af råstoffer, at minimere transporten af råstoffer og at sikre geografisk spredning af graveområderne.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Lotte og Lars troede, de skulle bo i storbyen: Nu er de rykket tæt på skov og strand og gav nyt liv til ældre villa

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Se video og alle billederne: Regnbuen regerede igen i Aarhus til pride-parade - uden frygt for corona eller abekopper

Sport For abonnenter

217 kilometer i Death Valley: Peter må tænke kreativt for at forberede sig på den voldsomme varme

Aarhus

Hundredvis af ben amputeret, mulige dødsfald og topchef fyret med millionhåndtryk: Det her skal du vide om skandalesagen

Alarm 112

Politiet følger udviklingen: Stort biltræf samler mange mennesker

Statsministeren til valgmøde: - Jeg kan godt se for mig, at vi skal have mere værnepligt

Aarhus

Rikke-Marie skal scannes for alvorlig sygdom, men hospitalet har først tid i 2024: - Jeg troede ikke mine egne øjne

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Et af byens ældste spisesteder har kendt rigmand som erklæret stamkunde - det forstår man

Debat

Jublen ville ingen ende tage, men det var også de dødes aften: Willy var den første århusianer, der blev dræbt

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Debat

Vi sad med ryggen mod muren foran politikerne: Jeg er rystet over, hvordan det lokale demokrati fungerer

AGF For abonnenter

Stiftens analyse: Det er ikke mange AGF-spillere, der kan se sig selv i spejlet - holdet skal finde en decideret måltyv, hvis de vil tilbage til den sjove ende af tabellen

Aarhus

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Annonce