Annonce
Østjylland

Ræve, harer, mårdyr og en enkelt nattevandrer: TV-stations puma-jagt blev en fuser

TV-station havde håbet på at finde sådan en missekat her. Arkivfoto: Scanpix/Iris
Hvis TV 2s morgen- og aftenhold havde håbet på at finde en puma i Jylland blev TV-stationens ekspedition en fiasko.

ØSTJYLLAND: Onsdag eftermiddag begyndte "Go' morgen Danmark" og "Go' aften lives" 'jagt' for at finde den øst- og midtjyske puma - der er observeret adskillige gange siden foråret 2019 - eller i det mindste spor efter den.

En større forsamling af journalister, kamerafolk, specialister og eksperter slog lejr ved Fuglsang Sø ved Herning udstyret med bil, telt, soveposer, kameraer, vildtkameraer og alskens specialudstyr samt masser af kaffe og godt humør, satte sig den udfordring at komme nærmere mysteriet om, hvorvidt der er en puma løs i området.

Men efter mere end et døgns søgen var det et halvfesent resultat, som udflugten kunne fremvise.

Jo, jo, vildtkameraerne havde da både filmet ræve, harer og mårdyr.

Ja, ovenikøbet en nattevandrer, der hilste direkte ind i kameraet. Pumaer derimod, var holdet tilsyneladende ikke i nærheden af at finde frem til.

Annonce

Her er 'pumaen' set

Om det var den store forsamlings højlydte pjank og fnisen og kaffeduften, der spredte sig i området, som havde skræmt pumaen langt væk, om pumaen selv var forduftet lang tid inden TV 2 nåede frem, eller om pumaen i virkeligheden 'bare' er en stor hankat eller noget helt tredje, gav TV-stationens pumajagt ikke noget svar på.

Derfor er spørgsmålet stadig - er der en puma løs i det øst- og midtjyske?

Vi har samlet en liste over de jyske 'puma'-observationerne her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Islændinge pillede brodden af Århus

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Annonce