Annonce
Østjylland

Ræve, harer, mårdyr og en enkelt nattevandrer: TV-stations puma-jagt blev en fuser

TV-station havde håbet på at finde sådan en missekat her. Arkivfoto: Scanpix/Iris
Hvis TV 2s morgen- og aftenhold havde håbet på at finde en puma i Jylland blev TV-stationens ekspedition en fiasko.

ØSTJYLLAND: Onsdag eftermiddag begyndte "Go' morgen Danmark" og "Go' aften lives" 'jagt' for at finde den øst- og midtjyske puma - der er observeret adskillige gange siden foråret 2019 - eller i det mindste spor efter den.

En større forsamling af journalister, kamerafolk, specialister og eksperter slog lejr ved Fuglsang Sø ved Herning udstyret med bil, telt, soveposer, kameraer, vildtkameraer og alskens specialudstyr samt masser af kaffe og godt humør, satte sig den udfordring at komme nærmere mysteriet om, hvorvidt der er en puma løs i området.

Men efter mere end et døgns søgen var det et halvfesent resultat, som udflugten kunne fremvise.

Jo, jo, vildtkameraerne havde da både filmet ræve, harer og mårdyr.

Ja, ovenikøbet en nattevandrer, der hilste direkte ind i kameraet. Pumaer derimod, var holdet tilsyneladende ikke i nærheden af at finde frem til.

Annonce

Her er 'pumaen' set

Om det var den store forsamlings højlydte pjank og fnisen og kaffeduften, der spredte sig i området, som havde skræmt pumaen langt væk, om pumaen selv var forduftet lang tid inden TV 2 nåede frem, eller om pumaen i virkeligheden 'bare' er en stor hankat eller noget helt tredje, gav TV-stationens pumajagt ikke noget svar på.

Derfor er spørgsmålet stadig - er der en puma løs i det øst- og midtjyske?

Vi har samlet en liste over de jyske 'puma'-observationerne her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Tak for at alle magistrater og borgmesterens afdeling tager medansvar på det sociale område

Det sociale område i Aarhus Kommune skulle spare 90 millioner kroner i 2020. Det ville blandt andet gå ud over mennesker, som bor på bosteder, psykisk syge, unge hjemløse. 18. februar var der møde mellem budgetforligspartierne fra 2019, hvor partierne skulle indgå aftale om, hvorledes man skulle forholde sig til de 90 millioner kroners besparelser på det sociale område. Besparelserne blev i politisk sprog kaldt ”Balanceplan”. Inden da var der kommet ikke færre end 102 høringssvar fra privat personer, foreninger mv. Og 18. februar var der indkaldt til demonstration med sloganet ”En værdig balance ja tak! Balanceplan/besparelser nej tak”. Flere handicaporganisationer og fagforeninger var enten medarrangør eller støttede op om demonstrationen, og selvom det blæste og regnede, dukkede cirka 250 deltagere op. De 102 høringssvar og demonstrationen imod besparelserne må have gjort indtryk på forligspartierne, som dækker Enhedslisten, SF, Socialdemokratiet, Alternativet, Radikale Venstre, Konservative og Venstre, for i løbet af aftenen blev de enige om at lette på besparelserne på cirka 45 millioner kroner. Der skal altså ”kun” spares det halve af de 90 millioner kroner, som ellers var udgangspunktet. Det, som jeg er mest glad for, er, at alle Aarhus Kommunes magistrater samt borgmesterens afdeling hjælper til. Hvorfor skriver jeg det? Fordi der er tradition for, at magistraterne ikke hjælper hinanden, men har nok i deres egen magistrat. Nu har jeg boet i Aarhus Kommune siden 1993 og fulgt med i byrådsarbejdet siden 2000. For mig er det første gang, at alle magistrater og borgmesterens afdeling medfinansierer på et bestemt område – i dette tilfælde det sociale område. Desværre kan alle, som er under det sociale område, ikke friholdes for besparelser, og nogle vil nok også mene, at det kunne være gjort bedre. Men når jeg ser, at alle syv partier i forligskredsen har skrevet under, og der dermed ”kun” skal spares cirka 45 millioner kroner i stedet for de oprindelige 90, så gør det mig glad – også selvom jeg ikke har sat mig 100 procent ind i, hvor man på det sociale område skal spare de 45 millioner. Tusind tak, for at alle Aarhus Kommunes magistrater og borgmesterens afdeling tager medansvar og medfinansierer for at undgå for store huller på det sociale område.

Danmark

Podcast: Politik med Funding og Løvkvist - Mette F flygter fra venstreorienteret helvede i Fælledparken

Annonce