Annonce
Aarhus

Røde Kors åbner butik i Bruuns Galleri

Røde Kors frivillige har været rundt for at tømme containere for at gøre klar til pop up butikken i Bruuns Galleri. Foto: Røde Kors
Røde Kors Aarhus åbner for første gang en pop-up butik med genbrugstøj i det store shoppingcenter.
Annonce

AARHUS: Lørdag 3. oktober kan Røde Kors Aarhus åbne dørene til sin første pop-up butik i Bruuns Galleri. Butikken får en ganske kort levetid, da den i ægte pop-up stil kun vil være åben en enkelt dag.

Butikken vil have fokus på genbrugstøj og al overskud fra dagen går til Røde Kors mange lokale aktiviteter fra omsorgscentre, besøgsvenner og familienetværk.

Håbet er at skabe mere synlighed om sammenhængen mellem Røde Kors' butikker og sociale arbejde.

- Vi vil gerne afprøve mulighederne for at have en Røde Kors-butik i et område, hvor vi normalt ikke er så synlige. På den måde kan vi få kontakt til nogle andre mennesker end dem, der normalt kommer i vores butikker - og samtidig få fortalt Røde Kors’ historie og værdier i et andet miljø, siger formand for butiksudvalget i Røde Kors Aarhus, Mogens Grøn.

Annonce

Cool genbrugstøj

Forberedelserne til eventet er startet tidligt, og der har ligget meget arbejde bag. For at skaffe tøj til pop-up butikken har projektlederne bag eventet været rundt og tømme organisations containere i byen. Tøjet er derefter blevet sorteret og prismærket med hjælp fra de frivillige.

For Emma Louise Hjorth Jeppesen, som er en af projektlederne bag eventet, har især det bæredygtige aspekt været den helt store motivationsfaktor.

- Jeg håber, at en masse mennesker vil kigge forbi. Vi vil gerne vise, at genbrugstøj sagtens kan være cool og i god kvalitet - og at denne form for bæredygtig shopping er vejen frem, fortæller hun.

Pop-up butikken i Bruuns Galleri har åbent fra 10 til 18 på dagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Aarhus For abonnenter

I kirke juleaften? Nytårsaften med vennerne? Corona-professoren svarer på fem dilemmaspørgsmål

Annonce