Annonce
Aarhus

Røde Kors får donation efter Madsen og mad

Middag i Turbinehallen med mad fra Wassim på Frederikshøj og underholdning af Johnny Madsen. Sidstnævnte har også udstilling af egne billeder på stedet

Festaften med sangeren Johnny Madsen indbragte 100.000 kroner til Røde Kors.

Når Dansk Røde Kors søndag 7. oktober laver landsindsamling til fordel for de sultende i Vestafrika, ligger der på forhånd en check på omkring 100.000 kr., som er overskuddet fra en festaften i Turbinehallen lørdag aften.

Annonce
Middag i Turbinehallen med mad fra Wassim på Frederikshøj og underholdning af Johnny Madsen. Sidstnævnte har også udstilling af egne billeder på stedet

Her satte rocksangeren og maleren Johnny Madsen et eftertrykkeligt præg på en festlig og gastronomisk aften i topklasse under temaet »Madsen, maleri, musik og mad.«

Madsens Galleri og Galleri Clifford udstillede færgemanden fra Fanøs store malerier i stærke farver. De hang overalt på væggene i det tidligere Midtkrafts 100 år gamle og atmosfærefyldte turbinehal. Billederne er ofte portrætter og grupper af mennesker, publikum, der står og kikker på sangeren. Og så var der et enkelt med fra Johnny Madsens nye temaer - et motiv fra Brooklyn, New York.

Madsen havde desuden doneret et tre-dobbelt portræt fra »hans orange periode« til en auktion, der blev afholdt under middagen.

Samtidig overvandt Johnny Madsen høj feber og gav en times koncert på akustisk guitar sammen med sin trio, hvor især Knud Møller på akustisk- og steelguitar gav den hele armen i forrygende soli i »One Man band« og »En at bli som«.

Salen swingede og ville næsten ikke lade Madsen og band forlade scenen inden desserten kom på bordet.

Inden da havde deltagerne smovset i sublim madkunst fra Wassim Hallal og Lars Eiskjær fra henholdsvis Restaurant Frederikshøj og Restaurant Et. Sashimi af havtaske med caviar, lun torsk med muslingesauce, terrine af gris og foie gras samt dansk kalveryg stod bl.a. på den seks retters gourmetmenu med afstemte vine til hver enkelt ret.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mere tilskud til hurtigt internet - hvor der er behov for det

Som vi fortalte mandag, så vil Aarhus fortsætte med at vokse i vildskab i de kommende år. Med hvad deraf følger. Trafikkaos, for eksempel. Af samme grund arbejder kommunen med trafikplaner, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan komme på arbejde. De handler blandt andet om Marselistunnel, flere spor på motorvejen, Kattegatbro og andre, hamrende dyre investeringer, som kan tage spidsen af trængslen. En idé, som af gode grunde ikke indgår i planen - fordi det selvfølgelig ikke primært bør være storbyen, som tager det initiativ - kunne oplagt handle om at sikre, at der er hurtige netforbindelser i kommunerne rundt om byen. Det vil give flere mulighed for at etablere højteknologiske firmaer i udkanten af metropolen, og det vil give flere ansatte i Aarhus-virksomheder mulighed for at arbejde hjemme, hvilket også vil bidrage til mindre trængsel på vejene. Hidtil har staten faktisk interesseret sig for at udbrede hurtigt internet i udkantområderne qua bredbåndspuljen, som giver tilskud til at sætte fart på internetforbindelserne i områder, hvor det dårligt betaler sig for netudbyder-selskaberne. Men den ordning var kun en hårsbredde fra at blive skrottet, da den nye S-regering fremlagde sit første finanslovsudkast. Heldigvis er regeringen nu - efter at Avisen Danmark har stillet kritiske spørgsmål til beslutningen - kommet på andre og bedre tanker. Nu er den parat til at lade puljen fortsætte - dog med den tilføjelse, at den vil fremskynde en evaluering af, hvordan pengene er blevet brugt hidtil. Hvilket er en rigtig god idé. For det er en kendsgerning, at i hvert fald det første år røg masser af tilskudskronerne til adresser i byområder, mens ensomt liggende huse på bl.a. Djursland ikke kunne få tilskud, fordi der var forrygende fejl i kortmaterialet over bredbåndsmulighederne landet over. Ret skal være ret. Med tiden blev kortmaterialet justeret, så Djursland har fået en pænt stor portion af støttekronerne i de seneste år. Men hvor mange husstande og virksomheder på Djursland og i andre udkantsegne af landet, der stadig hænger i netbremsen, er der næppe nogen, der har overblik over. Så lad os få det kortlagt i en fart, så pengene ryger derhen, hvor der er mest behov for dem, når regeringen atter åbner for kassen.

Annonce