Annonce
Aarhus

Røde Kors giver chokolade til fængselsindsatte: - Nogle stod og sang af glæde

Røde Kors deler 4400 påskepakker ud i fængsler landet over. Arkivfoto: Dennis Lehmann
Der bliver delt chokolade og magasiner ud i fængslerne landet over af Røde Kors. Noget, der bringer glæde til de indsatte.
Annonce

AARHUS: Der er for tiden ekstra ensomt rundt om i fængslerne i landet. De indsatte kan ikke få besøg mere og har heller ikke stor kontakt med personalet på grund af corona.

Det vil Røde Kors gerne afhjælpe en smule ved at dele chokolade og magasiner ud til de indsatte.

- Vi tænkte, at det var en god ide at give dem en hilsen og vise dem at nogen tænker på dem. Vi håber, at det bringer noget medmenneskelighed ind til nogle mennesker, der ikke får særlig meget af det i øjeblikket. Det kan forhåbentlig give noget glæde og en følelse af, at nogen tænker på dem derude og give dem noget adspredelse, siger Lise Lind, sektionsleder i Røde Kors.

Normalt er Røde Kors til stede i fængslerne som besøgstjeneste, hvor de indsatte kan tale med en frivillig. Uddelingen af chokolade er et alternativ til det, og indtil videre har de indsatte sat pris på initiativet.

- Vi har oplevet stor glæde rundt omkring. I en pension, hvor vi afleverede chokolade, var der en 7-8 stykker, der stod og sang af glæde over, at vi kom med tingene, siger Lise Lind, sektionsleder i Røde Kors.

Røde Kors deler i alt 4400 påskepakker ud med hjælp fra en masse frivillige kræfter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Positiv eller negativ: Alt for mange borgere forstår ikke forskellen

Annonce