Annonce
Erhverv

Røde Kors laver nyt outlet for genbrugstøj i Aarhus

Den nye outlet-butik hos Røde Kors får adresse på Østergade 42. Foto: Røde Kors
Butikken kommer til at have billige 2. sorteringsvarer, der normalt ville være solgt videre til tekstilopkøbere i udlandet. Den nye butik åbner mandag.

AARHUS: Efterspørgslen på genbrugstøj er stadig gevaldigt over de seneste år. Faktisk er interessen så stor, at de Røde Kors nu har valgt at udvide deres salg af genbrug med et nyt koncept.

Når Røde Kors modtager tøj, så bliver det sorteret, hvorefter den bedste kvalitet sættes til salg i en af de mange butikker, der findes i hele landet. Anden sorteringskvalitet er tidligere blevet solgt videre til tekstilopkøbere i udlandet, men nu vil Røde Kors forsøge at åbne et bæredygtigt outlet med billige 2. sorteringsvarer i Aarhus.

Det vil skåne miljøet endnu mere med mindre transport og generere flere penge til hjælpearbejdet, end eksportsalget gør i dag, fortæller Tina Donnerborg, Chef for Genbrug hos Røde Kors.

- Der er mange miljøbevidste forbrugere, der går efter tilbud eller som er på SU-budget, og vi er sikre på, at de også vil sætte pris på muligheden for at være ekstra bæredygtige og slå to fluer med et smæk, siger hun.


Der er mange miljøbevidste forbrugere, der går efter tilbud eller som er på SU-budget, og vi er sikre på, at de også vil sætte pris på muligheden for at være ekstra bæredygtige og slå to fluer med et smæk

Tina Donnerborg


Annonce

Ny chance til genbrustøj

Tendensen er, at folk i stigende grad gerne vil bidrage aktivt til en bedre og mere bæredygtig verden, og det har skubbet til Røde Kors i forhold til udviklingen af det nye koncept.

- Vi synes, det er skønt, at vi kan genbruge vores tekstiler, og at der fortsat er en stigende efterspørgsel. Derfor glæder vi os meget til at afprøve det nye koncept her i Århus, hvor secondhandtøj får en chance til, siger Susanne Thomsen, butiksleder i Røde Kors Outlet butik.

Den nye butik i Aarhus får adresse på Østergade 42 i Aarhus C. Butikken åbner dørene på mandag.

Røde Kors Outlet byder på det tøj, der i første omgang var blevet sorteret fra. Normalt ville det blive solgt til udlandet, men nu forsøger Røde Kors sig med et nyt koncept i Aarhus. Foto: Røde Kors

Røde Kors i Aarhus har tidligere forsøgt sig med et mere segmenteret genbrugskoncept i det mere fashionable konceptbrug 'Krydsfelt' på Nørre Alle i Aarhus. Her er tøjet udvalgt med øje for tidens trends.

Røde Kors har i alt 243 butikker med genbrugstøj over hele landet. Røde Kors sørger for, at danskernes brugte tøj bliver til penge, som bruges til nødhjælp og socialt arbejde i verden og i Danmark. Tøjet sorteres og så meget som muligt bliver genbrugt eller genanvendt, så det bliver til mest mulig hjælp.

Røde Kors

  • Røde Kors har 243 genbrugsbutikker i Danmark
  • Tøj til butikkerne indleveres i Røde Kors 1300 tøjcontainere
  • Røde Kors sorterer over 8000 tons tøj om året
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nyt plejehjem for demensramte borgere åbner i Aarhus

Aarhus

Livet i en fredet bygning: - Vi lever på husets præmisser

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce