Annonce
Aarhus

Røde Orm klar til erobring

Tirsdag eftermiddag så himlen sådan ud, og der var torden og lyn i det fjerne. Der skal dog væsentlig mere til for at forstyrre vaskeægte vikinger på både scenen og tilskuerpladserne, oplyser arrangørerne. Foto: Jens Thaysen

Onsdag aften er der premiere på et af Aarhus 2017's flagskibe, friluftsspillet Røde Orm ved Moesgaard Museum. Holdet bag melder alt klart og om stående ovationer til generalprøven.

AARHUS: - Og så skal I være helt klar, lige når musikken slutter, lød det inde fra sceneområdet.

Tirsdag eftermiddag var de sidste prøver i fuld gang, og både statister og skuespillere fra Røde Orm øvede sig i at ro, trille med tønder og i at indtage et større festmåltid med pølser og mjød. Det var nemlig sidste chance for at få alt på plads inden forpremieren samme aften og den store premiere onsdag.

- Jeg er selvfølgelig spændt, men min mavefornemmelse er virkelig god, for crewet har knoklet i seks måneder for at få alt klart, og vi havde en virkelig god generalprøve med stående ovationer mandag. Det tager vi som en rimelig god indikator for, at alt er i orden. Der er selvfølgelig altid ting at justere på, men det er virkelig detaljer, sagde Magnus Restofte, kommunikationschef ved Det Kongelige Teater, der står bag opsætningen af Røde Orm.

Heldigvis er folk forskellige, når de skal til noget, så de kommer på forskellige tidspunkter - lidt værre ser det ud, når alle skal hjem på én gang.

Magnus Restofte, kommunikationschef, Det Kongelige Teater
Skuespillere og statister i gang med de sidste prøver inden forpremieren. Foto: Jens Thaysen

Vikinger tåler regn

Der er plads til 3500 tilskuere til hver forestilling, og næsten 76.000 har i skrivende stund sikret sig hver deres af de 100.000 billetter, der er sat til salg.

Ifølge kommunikationschefen sælges der omkring 1000 billetter om dagen i øjeblikket, og i hans bog betyder det formentlig tæt på udsolgt. Så der er ikke meget, der kan slå ham og hele holdet på 200-300 mennesker ud her lige inden, tæppet går op. Ikke engang vejret, selvom det i det fjerne både tordnede og lynede, da Århus Stiftstidende var på besøg.

Rekvisitterne står klar i kulissen, og arrangørerne lover flere oversakelser i løbet af aftenen. Foto: Jens Thaysen
Kommunikationschef Magnus Restofte er spændt, men har en god mavefornemmelse, fortæller han. Foto: Jens Thaysen

- Det skal være virkelig store regnbyger eller langvarig, kraftig regn, før det får indflydelse på stykket. Når man har 30 aftener med friluftsspil, må man selvfølgelig forvente, at det kommer til at ske, men i så fald drejer det sig nok bare om en lille udsættelse af starten eller en lille pause, mens det står på. Vi følger den lokale vejrudsigt nøje, så vi hele tiden er forberedt, forklarede Magnus Restofte.

Kommunikationschefen oplyste, at alle tilskuere på mail og sms er blevet rådet til at klæde sig på efter vejrforholdene, ligesom de har fået gode råd til, hvordan de skal undgå trafikalt kaos.

- Vi anbefaler, at man kommer i god tid - for eksempel at man kommer ud for at opleve området og få sig noget at spise herude. Og heldigvis er folk forskellige, når de skal til noget, så de kommer på forskellige tidspunkter - lidt værre ser det ud, når alle skal hjem på én gang. Vi har folk til at guide trafikken, og ved prøverne var de sidste biler væk efter 30-40 minutter, så jeg tror på, det kommer til at fungere. Men selvfølgelig kræver det lidt tålmodighed, så det håber jeg, folk har med, sagde Magnus Restofte.

Der er flere forskellige måder at komme til Moesgård på til forestillingerne - se kortet og andre praktiske oplysninger påmoesgaardmuseum.dk.

I alt medvirker 18 skuespillere og 70 statister i Røde orm, som foregår ved siden af og med overraskelser på taget af Moesgård Museum.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Aarhus For abonnenter

Rift om pladserne: Kommunen slukker Aarhus-restaurants drøm om mere udeservering

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Debat

Gå med i Aarhus Pride: For alt for mange er det stadig utrygt at være sig selv

Kultur

Se video: Northsides nye vartegn har tabt pusten

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Kultur For abonnenter

Jacob og Helle tænker tøj som 'gourmetshopping': Det skal være ærligt og personligt

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe

Annonce