Annonce
Aarhus

Rødkløvervej: Byrådet tøver med at sende byggeplaner i høring

Projektet, der forvandler ti villaer til en karré med 233 lejligheder blev mødt med nogen betænkelighed i byrådet, hvor spørgsmålene blandt andet lød, om byggeriet giver nok tilbage til byen og om lejlighederne er for små. Illustration fra forslag til lokalplan
Planerne om at forvandle området med 10 villaer til en boligkarré med 233 lejligheder møder ikke udelt begejstring blandt politikerne.
Annonce

AARHUS: Forslaget til en lokalplan, der vil omdanne et lille villaområde med 10 boliger ved Rødkløvervej på Chrisiansbjerg til en boligkarré med 233 -primært meget små - lejligheder, kommer ikke i første omgang i offentlig høring.

Inden forslaget når så langt, skal det nemlig kigges nærmere igennem i byrådets tekniske udvalg, blev det besluttet på byrådets møde onsdag.

Her var der nemlig ikke udelt begejstring over projektet.

Annonce

For mange små boliger

Steen Bording Andersen (S) fremhævede, at set oven fra var der tale om et fint tilpasset byggeri.


I Venstre er vi temmelig begejstrede og synes, at det er et meget spændende projekt.

Almaz Mengesha


- Når vi alligevel godt lige vil sætte foden ned, handler det om profilen i byggeriet. Om boligstørrelserne, sagde han og pegede på, at byen har brug for andet end blot små boliger målrettet unge studerende.

- Vi synes også, vi skal kigge på de faciliteter, der findes i kvarteret, fortsatte han og lagde op til at se på, om der er noget Rødkløvervej-projektet kan bidrage med.

Det er det lille villakvarter markeret med rødt på kanten af Christiansbjerg, der nu har kurs mod at blive forvandlet til en karré med flere end 200 lejligheder. Illustration fra forslag til lokalplan.

SFs Jan Ravn Christensen gjorde sig lignende tanker:

- Giver projektet noget tilbage til byen udover boliger, som der er brug for? Nej, det tror jeg ikke, det gør. Vi bør i udvalget diskutere, om vi kan stille yderligere krav, sagde han.

Annonce

Venstre er begejstret

Omvendt var Venstres Almaz Mengesha ovenud tilfreds med projektet, som det er beskrevet i forslaget til lokalplan.

- I Venstre er vi temmelig begejstrede og synes, at det er et meget spændende projekt, sagde hun og understregede, at der altså ikke kun bliver indrettet små lejligheder i byggeriet.

- Faktisk skal 30 procent af boligerne være familieegnede.

Byggeplanerne, der har mødt en del modstand i lokalområdet, kommer altså nu på dagsordenen i teknisk udvalg, hvor der er mulighed for, at borgerne kan få foretræde og fortælle politikerne om deres syn på planerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF-slutfløjts-podcast: Var der rødt kort? Gu VAR der ej

Coronavirus

Live:  Hver fjerde med corona er ikkevestlig indvandrer eller efterkommer

AGF

Lynudvisning blev dyr for AGF: Taber for anden gang til FC Nordsjælland

Annonce