Annonce
Sport

Rødt kort og vidunderlige scoringer: Danmarksseriehold er Aarhus-mester i indefodbold

VRI vandt deres første Aarhusmesterskab siden 2011. Fra venstre: Nikolaj Bøgelund, Rasmus Juul, Patrick Dam, Christian Calundan, Kasper Kaffka, træner Asger Bartram Andersen. Foto: VRI.
10 hold stillede op lørdag aften til den traditionsrige turnering.
Annonce

Tidligere stod der i overskriften, at VRI er et Jyllandsserie-hold. Det passer ikke. Holdet spiller i Danmarksserien. Journalisten beklager fejlen.

INDEFODBOLD: Der vil altid være et eller andet over de indefodbold-stævner, der turnerer rundt i diverse idrætshaller gennem de kolde vintermåneder.

Lugtesansen bliver med det samme pirret af den specielle kombination af øl, grillpølser og den blå halgulvsbelægning, og de korte kampformater på bare ni minutter gør, at der er en vis intensitet i alt, hvad man foretager sig på banen.

Lørdag blev de uofficielle Aarhusmesterskaber i indefodbold afviklet. En ret gammel tradition. VRI, turneringens værter, inviterede til fodbold i Bellevue for 52. gang. Med succes.

For da det hele var blevet afgjort efter fire timers uafbrudt tempobold, var det nemlig hjemmebaneholdet fra VRI, der stod med sejren efter en sikker finalesejr mod VSK Aarhus. Lidt overraskende for nogle måske, men det var et sammenspillet hold, hjemmebanemandskabet kom med. Flot anført af Kasper Kaffka, der godt nok har haft en skrækkelig sæson for Lystrups Jyllandssserie-mandskab, men som også til daglig spiller for Lystrup i Futsal Ligaen, hvor holdet ligger nummer et.

Netop Kaffka var især dominerende i finalen, hvor han scorede de tre sidste mål og sikkert førte holdet til en 5-1-sejr.

Aarhusmesterskaberne i indefodbold

 • Pulje 1: (målscore i parantes):
  1. VSK Aarhus - 12 point (18-4)
  2. AGF - 6 point (12-13)
  3. Åbyhøj IF - 4 point (12-15)*
  4. IF Lyseng - 4 point (9-13)*
  5. Viby - 3 point (9-13)

 • Pulje 2:
  1. VRI - 9 point (12-7)
  2. Aarhus Fremad - 9 point (13-9)
  3. Fuglebakken KFUM - 6 point (13-11)*
  4. Brabrand IF - 6 point (10-8)*
  5. Christiansbjerg IF - 0 point (6-19)

 • Semifinale 1: VSK Aarhus - Aarhus Fremad - 2-1 efter forlænget spilletid
 • Semifinale 2: VRI - AGF - 4-1
 • Finale: VRI - VSK Aarhus - 5-1.

* Ved pointlighed gælder bedste målscore. Hvis den også er lige, går man efter, hvem der har scoret flest mål.

Annonce

Profilrig turnering

Det var ellers ikke fordi, der manglede profiler på nogle af de andre mandskaber. Af de 10 mandskaber til lørdagens stævne var det for alvor kun Christiansbjerg IF, der havde problemer og var da også det eneste hold, der gik fra det indledende puljespil uden point.

Denne skribents to personlige favoritter til at tage titlen, Fuglebakken og Aarhus Fremad, var placeret i samme pulje. Favoritværdigheden til de to hold var der flere grunde til. For Fuglebakken kom den favoritværdighed mest på grund af Nichlas Ørbæk Knudsen, bedre kendt som "Tunna", der har spillet en stor Jyllandsserie-sæson og var kraftigt medvirkende til, at holdet gik ubesejret igennem rækken på det almindelige græsunderlag. Tidligere har han dog spillet i 1. Division og tjener også lidt skillinger på at lave tricks med en fodbold uden for banen.

For Aarhus Fremad handlede favoritværdigheden om et utrolig stærkt mandskab. Lystrup Futsals keeper André Christiansen var på mål, mens 2. Divisions tophold også stillede med Christian Nissen, Søren Gustav Bugge og Quoc Truong. Sidstnævnte har tre landskampe for futsal-landsholdet.

Problemet for både Aarhus Fremad og Fuglebakken var dog bare, at deres gruppe var en slags "Dødens Gruppe". Jaja, Christiansbjerg var med, men det var sidste sæsons vinderhold fra Brabrand også. Et hold, der i øvrigt stillede op med den nuværende AC Horsens-spiller Jacob Linnet. Og så var VRI der skam også.

I sidste ende blev det hele afgjort af et direkte møde mellem Aarhus Fremad og Brabrand. Divisionsrivalerne vidste, at en sejr til et af holdene kunne spille dem i semifinalen, og Aarhus Fremad tog sikkert en 4-1-sejr. Og i puljespillets sidste kamp kunne VRI så afgøre, om de ville være nummer et eller to. En sejr på fire mål over Christiansbjerg ville give dem førstepladsen. De vandt 5-1.

Annonce

Direkte rødt i semifinalen

Fra den mindre stærke gruppe 1 var VSK sikkert videre, mens AGF's blanding af ungersvende og Serie 1-spillere lidt overraskende gik i semifinalen. Det var dog i den pulje, det flotteste mål på aftenen kom. Åbyhøjs Emil Rindom leverede lidt lækkert fodrul og snævre driblinger gennem tre mand, før han elegant chippede den over AGF's keeper Glenn Toftegaard. Vidunderlig scoring, der blot manglede en Laudrup-finte fra at være i Premier League-klasse.

Netop AGF's Glenn Toftegaard var dog opmærksomhedens epicenter i semifinalen, hvor han åbenbart følte sig presset i en fair duel af VRI's Rasmus Juul. Det medførte et wrestling-greb, hvor han løftede den sagesløse VRI-spiller op fra jorden. Hele hallen, inklusiv Dynamo Kiev-spilleren Mikkel Duelund, var klart på Rasmus Juuls side. Og dommeren takserede det da også til et klart rødt kort.

VRI kunne derefter nemt vinde og havde ingen problemer med VSK i finalen. Det giver dem deres 7. sejr i turneringen nogensinde. Flest har Aarhus Fremad dog stadig med 11 sejre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Muligt gennembrud i sag om skuddræbt rapper: To sigtede mænd frygter for deres liv

Aarhus

Ekspert om corona-bølgen i Aarhus: - Overraskende, kraftfuld og meget pludselig

Aarhus For abonnenter

Tonicha går med mundbind i bussen: 25-årig ven døde af corona

Aarhus

Efter øget smittetryk i Aarhus: Storcenter Nord lukker legeland og fjerner borde

Annonce