Annonce
Aarhus

Rødt kort på vej til de norske turister i Midtjylland

Rezan Asaad glæder sig til at komme til stranden. Han er glad for at være på ferie i Aarhus, hvor ikke mindst vejret har været imponerende godt. Foto: Jens Thaysen
Norske turister flere steder i Danmark skal være ude af landet inden weekenden, hvis de vil undgå at komme i 10 dages karantæne, når de vender hjem til Norge.
Annonce

AARHUS: Mandag aften modtog alle norske turister i Danmark en SMS fra den norske sundhedsmyndighed, Helsedirektorat, med en dårlig nyhed.

"Hvis ikke I er hjemme i Norge inden midnat natten til lørdag, skal I i 10 dages karantæne", lød det i beskeden fra hjemlandet.

Fredag mødes den norske regering, hvor det forventes, at den kommer med nye opdaterede rejseråd. Og det norske Folkehelseinstituttet anbefaler, ifølge den norske avis Aftenbladet, at der fra weekenden indføres 10 karantænedage efter rejser til en række lande og regioner. Det drejer sig om Island, Malta, Polen, Cypern, Færøerne, seks regioner i Sverige og i Danmark Region Midtjylland og Region Sjælland, bortset fra København.

- Folkehelseinstituttet vurderer, at situationen i de lande og områder går mod rødt, siger afdelingsdirektør i Folkehelseinstituttet Line Vold til Aftenbladet.

Annonce

Rødt kort

- Jeg fik godt SMS'en i går, men jeg vidste faktisk ikke engang, at Aarhus ligger i et af de områder, der advares imod, siger Rezan Asaad, der er fra Kristiansand i Norge.

Sammen med sin kone og deres to børn, er han på ferie i Danmark. De bor på Hotel Radisson Blue i Aarhus og er ved at pakke bilen for at tage til stranden.

Denne SMS fik alle nordmænd i Danmark tilsendt mandag aften. Foto: Jens Thaysen

- Vi skal kun være her til på torsdag. Vi har mundbind i bilen, og passer på ikke at have kontakt til for mange mennesker, så vi er ikke bange for at være her, siger han.

Det "røde kort"til nordmændene er dårligt nyt for turismen i Aarhus og i Midtjylland.

- Lige nu er der er mange norske turister i hele området, så det er selvfølgelig ikke gode nyheder for os. Nu må vi lige se om det bliver til noget, men vi kan håbe på at få smittetrykket bragt ned relativt hurtigt, så vi kan komme tilbage til normal farvekode - også i Norge, siger Pia Lange Christensen, direktør i VisitAarhus.

Annonce

Trofaste gæster

Nordmændene er nemlig gode turister.

- Det betyder meget,  selv om de selvfølgelig har været færre i år, end de plejer. Nordmændene er trofaste gæster, der er glade for Danmark, siger hun.

Og så har nordmændene også godt med penge med, når de er på ferie i Danmark.

En norsk kystturist - det er sådan en, der bor i sommerhus eller på campingplads, bruger i gennemsnit 1.700 kroner om dagen, en dansk turist bruger 800 kroner, mens en tysker nøjes med at hive 650 kroner op ad lomme. Det viser tal fra 2017.

- Familiemæssigt er nordmændene rigtig glade for Djursland. Feriehusene langs kysterne er godt besøgt, fortæller Pia Lange Christensen.

Rezan Asaad er ikke bange for at blive smittet med corona på sin ferie, selv om de norske myndigheder truer med at give Aarhus det røde kort. Foto: Jens Thaysen

For mange nordmænd er Aarhus den storby, der næst efter Oslo ligger tættest på. Det er let at komme til Aarhus.

- Det er nemt at komme her ned. De er traditionelt rigtig glade for "citybreaks" – weekendophold, med gastronomi og kulturelle oplevelser, fortæller Pia Lange Christensen.

Den gennemsnitlige norske storbyturist bruger hele 2.800 kroner i døgnet, en dansker 1.700, en tysker 1.450 og de ellers så købelystne asiater kan heller ikke følge med nordmændenes forbrug, de spenderer sølle 2.550 kroner i døgnet.

- Nordmændene er et købestærkt publikum, der betyder meget både for attraktioner og overnatningssteder. Det er nogle af dem, vi målretter vores tiltag mod, så det her er selvfølgelig en bet for os, siger hun.

Annonce

En kvart million overnatninger

Efteråret ser sort ud.

- Vi er glade for nordmændene, de kender os rigtig godt, og så kommer de igen og igen. Nu står vi over for et efterår, der mildest talt ikke tegner særlig godt - og slet ikke med det her, siger Pia Lange Christensen.

Nordmændene stod med næsten 258.000 overnatninger i 2019 for 20 procent af de internationale overnatninger i de otte kommuner, der udgør Aarhusregionen.

- I Aarhus alene havde vi sidste år 55.000 norske overnatninger, fortæller hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF For abonnenter

AGF-karakterer: Alt for mange ramte helt ved siden af i Slovenien

AGF

Ny storaktionær i AGF forklarer aktieopkøb: - Klubben har et kæmpe potentiale

Annonce