Annonce
Sport

Rødt kort til tidligere profil hjalp ikke: Den kollektive offensiv fejlede i Stadionhallen

Mathilde Neesgaard leverede ikke samme store opvisning fredag mod Nykøbing, som det var tilfældet i sidste rundes kamp mod Randers. Foto: Kim Haugaard.
Der var både drama, tænding og et rødt kort, da Aarhus United fredag tog imod Nykøbing F. Håndbold. Men selvom det var gæsterne, der blev ramt af en udvisning, ændrede det ikke på århusianernes problemer med at bryde igennem den falsterske defensiv.

HÅNDBOLD: Der er langt fra Nykøbing Falster til Aarhus. Men der var nu alligevel ganske mange gæster, der klædt i gult skabte en dramatisk og vild stemning i Stadionhallen fredag aften.

Første halvleg bød godt nok på rigeligt med scoringer, 26 for at være helt præcis, men det var hverken mål eller redninger, der var det suverænt mest dramatiske højdepunkt i kampens første halve time.

Det var i stedet en udvisning, et direkte rødt kort. Og så endda til en gammel kending i Stadionhallen. For efter knap og nap tyve minutters håndbold fik Aarhus Uniteds Marielle Martinsen sig noget af en flyvetur.

Annonce

Kvindehåndboldligaen

Aarhus United – Nykøbing F. Håndbold 22-26 (11-15)

Aarhus United: Thea Stankiewicz 4, Celine Holst 3, Marielle Martinsen 3, Mathilde Neesgaard 3, Frederikke Hedegaard 2, Sophia Snogdal 2, Stine Holm 2, Emma Mogensen 1, June Bøttger 1, Line Larsen 1

Nykøbing F. Håndbold: Johanna Westberg 6, Johanna Forsberg 5, Elma Halilcevic 4, Kristina Kristiansen 4, Amalie Wulff 2, Celine Lundbye 1, Sofie Flader 1, Sofie Olsen 1

Udvisningsminutter: Aarhus United: 10, Nykøbing F. Håndbold: 6

Rødt kort: Sofie Flader, Nykøbing F. Håndbold

Redningsprocent: Aarhus United: Louise Bak Jensen 29 % (4/14), Nora Persson 25 % (5/20); Nykøbing F. Håndbold: Louise Egestorp 41 % (14/34)

Kampen undervejs: 5-5, 9-8, 10-14, 12-18, 19-22, 20-24.

En flyvetur hun blev sendt ud på af gæsternes Sofie Flader. Bagspilleren, der har spillet over 50 kampe og scoret over 100 mål for netop Aarhus United, modtog efter kort tids konferering mellem kampens to dommere altså det røde kort, i øvrigt det første af slagsen i den stadig spæde sæson.

Udvisningen fik dog aldrig den ønskede effekt, for gæsterne endte med at trække fra i kampens løb og kunne efter en times håndbold rejse hjem med en sejr på 22-26 i bagagen.

Kollektivet fejlede

At udvisningen til en af Nykøbings stærkere spillere ikke fik den effekt, de fremmødte århusianske fans havde håbet, kunne blandt andet findes i måden, hvorpå Aarhus United spillede i angrebet.

- Sofie Flader er jo en rigtig dygtig forsvarsspiller og det var måske der, de for alvor komme til at miste noget. Men når vi ikke spiller mere kollektivt, end det vi gør i dag, så har det måske ikke den store betydning, hvem der står derinde, kommer det fra cheftræner Heine Eriksen.

Og måske var en af årsagerne til den manglende sammenhæng i det offensive samspil lige netop de mange fremmødte gæster fra Falster.

- Vi havde talt om, at vi var nødt til at spille smart i dag, fordi vi vidste, det ville blive en kamp med masser af stress på grund af den vilde stemning i hallen. Den stemning, som var rigtig, rigtig fed, gjorde i hvert fald, at vi i perioder virkede lidt stressede, fortæller Heine Eriksen.

Annonce

Norsk stregprofil manglede

I sæsonoptakten såvel som sæsonens første kampe har det været tydeligt, at norske Katarina Berens, der kom til Aarhus United fra Tertnes før denne sæson, er tiltænkt en vigtig rolle på Heine Eriksens mandskab. Men fredag sad nordmanden ude med en skade, der dog ikke skulle være alvorlig.

Det betød, at Celine Holst reelt var århusianernes eneste fuldblodsstreg, da Marie Aamand måtte indstille karrieren forud for sæsonen. En situation som århusianerne løste med anførerens alsidighed.

- Det er klart, at når Marie Aamand først falder fra, og Berens ikke kan spille i dag, så er vi selvfølgelig noget skrøbelige med Holst tilbage som eneste stregspiller. Derfor var Emma Mogensen også inde at spille en del minutter som streg i dag, udtaler Heine Eriksen.

Men selvom Celine Holst og Katarina Berens altså er truppens eneste stregsspillere, er der ingen planer om at tilføje endnu en til truppen.

- Nej, det skal vi ikke. Emma Mogensen er jo vores alt-muligt-kvinde. Hun løser både bagspiller- og stregpladsen, og når vi står med en Holst og en Berens, så har vi to rigtig, rigtig dygtige stregspillere, siger Heine Eriksen.

Aarhus United spiller igen lørdag 18. september på udebane mod Viborg HK.

Annonce
AGF For abonnenter

AGF og David Nielsen har dårlige erfaringer med upåagtede modstandere: - Jeg er aldrig tryg

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Reportage fra et vindblæst Valby Stadion: Der var ild i de store pinde og i særdeleshed i Oliver Lund, da AGF røg videre i pokalen

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Aarhus

Sprayede maling i hovedet på lokomotivfører: Ung graffitimaler taget på fersk gerning på Aarhus H

Aarhus

Galophest er folkeeje i Aarhus: 130 ejere og Karin Salling spiller en rolle i eventyret

Aarhus

Politiet søger vidner: Buspassager lavede kysselyde og onanerede foran ung kvinde

Aarhus For abonnenter

Truels og Emil skal begge opereres: Den ene er indkaldt til undersøgelse om næsten tre år - den anden om syv år

Sport

To tredjedele af VSK-holdet var nye spillere i pokalnederlag til superliga-hold: - Det er rimeligt at sige, at vi er startet lidt forfra

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Trøjborgs pølsevogn er blevet til kaffebar: I begyndelsen hadede de nye ejere hinanden, nu vil de hygge om Aarhus' bohemekvarter

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

Alarm 112

Anklager: Parteringsdrab skal koste 51-årig livstid i fængsel

Aarhus For abonnenter

Trængslen vokser på Brabrandstien: Så mange alvorlige uheld er der sket de seneste tre år

Østjylland

Chris Ankers bror: 'Jeg ved, Chris ville have, vi skulle mindes ham med et smil, men lige nu er det med tårer'

Annonce