Annonce
Østjylland

Røg kunne ses flere kilometer væk: Markbrand i Søften er slukket

Det så voldsomt ud, men heldigvis fik Østjyllands Brandvæsen hurtigt styr på branden. Foto: Hans Jørgen Laursen

Markbrand i Søften udviklede kraftig røg, der kunne ses flere kilometer væk. Indsatslederen melder klokken 14.50, at branden er slukket.

SØFTEN: En markbrand i Søften ved Hinnerup torsdag eftermiddag udviklede kraftig røg, der kunne ses flere kilometer væk.

Meldingen om markbranden i området ved Aarhusvej/Engdalsvej kom torsdag klokken 13.47. Det var personer på en nærliggende fabrik, der opdagede ilden og ringede 112.

Østjyllands Politi og Østjyllands Brandvæsen var til stede ved markbranden. Efter en times tid kunne politiets indsatsleder melde, at al synlig ild var slukket.

Ilden nåede ikke at sprede sig til omkringliggende huse, og det blev ikke nødvendigt at evakuere beboere i omkringliggende huse, som man ellers overvejede, mens slukningsarbejdet var i gang.

Politiet lukkede i en kort periode krydset Engdalsvej og Aarhusvej i forbindelse med branden, men krydset blev hurtigt åbnet igen, da brandvæsnet havde branden under kontrol.

Markbranden udviklede så kraftig røg, at den kunne ses fra lang afstand. Selv badegæster på Ballehage Strand kunne se den kraftige røg.

- Der er ingen meldinger om tilskadekomne. Røgen har ikke været giftig, men bliver man dårlig, fordi man har været i området og indåndet røg, anbefales det, at man kontakter sin læge, siger Jeanette Løv Rasmussen, kommunikationskonsulent hos Østjyllands Politi.

Årsagen til branden er fortsat ukendt. Der er ikke noget, der tyder på, at den er påsat, oplyser Østjyllands Politi.

Annonce
Røgen fra markbranden i Søften kunne ses flere kilometer væk. Her set fra Ballehage Strand. Foto: Mette Lindholm Larsen
På videoen herunder kan du se røgen fra Ballehage Strand. Video: Mette Lindholm Larsen
Branden blev slukket hurtigt, men marken er helt svedet af. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce