Annonce
Aarhus

Røg over Frederiksbjerg: Brandvæsen rykkede ud til røgede spegepølser

Brandvæsenet var mødt talstærkt frem, da kælderen ligger under en beboelsesejendom. Foto: Flemming Krogh

Kombinationen af en rygeovn og en lidt for entusiastisk ventilator gjorde mandag aften, at brandvæsenet måtte rykke ud til Slagter-Riget i M.P. Bruuns Gade.

AARHUS: Mandag aften, midt i Michelin-fejringen, begyndte en liflig duft at brede sig over Frederiksbjerg - der begyndte nemlig at dufte af røget kød.

Der var nu ikke tale om en del af stjerneshowet, men en rygeovn i kælderen under slagterforretningen Slagter-Riget i M.P. Bruuns Gade, der var begyndt at udvikle røg, fortæller Anders Brix Christensen, indsatsleder hos Østjyllands Brandvæsen.

- Vi får en melding om ild i en etageejendom, og da vi kommer frem, kan vi se, at der kommer noget røg ud af en ventilationskanal helt nede ved jorden. Da det er i kælderen af en beboelsesejendom, slår vi døren ind og finder en rygeovn i kælderen, som udviklede røg, siger han.

Brandvæsenet var mødt talstærkt op med både indsatsleder og flere større brandbiler.

Annonce
Foto: Flemming Krogh

Spegepølserne lever

Hos Slagter-Riget fortæller slagtermester Mark Purkær dog, at det ikke var så voldsomt, som det umiddelbart kunne se ud til.

- Der var ingen brand i kælderen, men der var sket det, at ventilatoren i kælderen stod for højt og derfor kom røgen fra vores røgning af spegepølser ud af ventilationskanalen i stedet for af skorstenen. Og det er jo det, der sker, når man har en slagterbutik fra 1890, siger han med et smil.

Slagter-Riget ryger deres spegepølser om natten og for det meste skaber det ikke problemer. Mandag aften spredte røgen sig dog ud, og med den duften af de røgede spegepølser, som ikke kom noget til, forsikrer Mark Purkær.

- Spegepølserne lever i bedste velgående, og vi er bare glade for, at det ikke var mere alvorligt end som så. Det kostede heldigvis ikke mere end en ny bagdør, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce