Annonce
Aarhus

Røg over Frederiksbjerg: Brandvæsen rykkede ud til røgede spegepølser

Brandvæsenet var mødt talstærkt frem, da kælderen ligger under en beboelsesejendom. Foto: Flemming Krogh

Kombinationen af en rygeovn og en lidt for entusiastisk ventilator gjorde mandag aften, at brandvæsenet måtte rykke ud til Slagter-Riget i M.P. Bruuns Gade.

Annonce

AARHUS: Mandag aften, midt i Michelin-fejringen, begyndte en liflig duft at brede sig over Frederiksbjerg - der begyndte nemlig at dufte af røget kød.

Der var nu ikke tale om en del af stjerneshowet, men en rygeovn i kælderen under slagterforretningen Slagter-Riget i M.P. Bruuns Gade, der var begyndt at udvikle røg, fortæller Anders Brix Christensen, indsatsleder hos Østjyllands Brandvæsen.

- Vi får en melding om ild i en etageejendom, og da vi kommer frem, kan vi se, at der kommer noget røg ud af en ventilationskanal helt nede ved jorden. Da det er i kælderen af en beboelsesejendom, slår vi døren ind og finder en rygeovn i kælderen, som udviklede røg, siger han.

Brandvæsenet var mødt talstærkt op med både indsatsleder og flere større brandbiler.

Foto: Flemming Krogh
Annonce

Spegepølserne lever

Hos Slagter-Riget fortæller slagtermester Mark Purkær dog, at det ikke var så voldsomt, som det umiddelbart kunne se ud til.

- Der var ingen brand i kælderen, men der var sket det, at ventilatoren i kælderen stod for højt og derfor kom røgen fra vores røgning af spegepølser ud af ventilationskanalen i stedet for af skorstenen. Og det er jo det, der sker, når man har en slagterbutik fra 1890, siger han med et smil.

Slagter-Riget ryger deres spegepølser om natten og for det meste skaber det ikke problemer. Mandag aften spredte røgen sig dog ud, og med den duften af de røgede spegepølser, som ikke kom noget til, forsikrer Mark Purkær.

- Spegepølserne lever i bedste velgående, og vi er bare glade for, at det ikke var mere alvorligt end som så. Det kostede heldigvis ikke mere end en ny bagdør, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Ny kulegravning af plejehjem i Aarhus: Fællestræk i sager om plejesvigt skal undersøges

Debat

En af de lycraklædte svarer igen

Aarhus

Skulptur af testikler vækker vrede, halvandet år efter at den kom op

Annonce