Annonce
Aarhus

Røg over Frederiksbjerg: Brandvæsen rykkede ud til røgede spegepølser

Brandvæsenet var mødt talstærkt frem, da kælderen ligger under en beboelsesejendom. Foto: Flemming Krogh

Kombinationen af en rygeovn og en lidt for entusiastisk ventilator gjorde mandag aften, at brandvæsenet måtte rykke ud til Slagter-Riget i M.P. Bruuns Gade.

AARHUS: Mandag aften, midt i Michelin-fejringen, begyndte en liflig duft at brede sig over Frederiksbjerg - der begyndte nemlig at dufte af røget kød.

Der var nu ikke tale om en del af stjerneshowet, men en rygeovn i kælderen under slagterforretningen Slagter-Riget i M.P. Bruuns Gade, der var begyndt at udvikle røg, fortæller Anders Brix Christensen, indsatsleder hos Østjyllands Brandvæsen.

- Vi får en melding om ild i en etageejendom, og da vi kommer frem, kan vi se, at der kommer noget røg ud af en ventilationskanal helt nede ved jorden. Da det er i kælderen af en beboelsesejendom, slår vi døren ind og finder en rygeovn i kælderen, som udviklede røg, siger han.

Brandvæsenet var mødt talstærkt op med både indsatsleder og flere større brandbiler.

Annonce
Foto: Flemming Krogh

Spegepølserne lever

Hos Slagter-Riget fortæller slagtermester Mark Purkær dog, at det ikke var så voldsomt, som det umiddelbart kunne se ud til.

- Der var ingen brand i kælderen, men der var sket det, at ventilatoren i kælderen stod for højt og derfor kom røgen fra vores røgning af spegepølser ud af ventilationskanalen i stedet for af skorstenen. Og det er jo det, der sker, når man har en slagterbutik fra 1890, siger han med et smil.

Slagter-Riget ryger deres spegepølser om natten og for det meste skaber det ikke problemer. Mandag aften spredte røgen sig dog ud, og med den duften af de røgede spegepølser, som ikke kom noget til, forsikrer Mark Purkær.

- Spegepølserne lever i bedste velgående, og vi er bare glade for, at det ikke var mere alvorligt end som så. Det kostede heldigvis ikke mere end en ny bagdør, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Se de vilde billeder: AGF-triumf i Herning

Leder For abonnenter

Klimatosse: Kåringer er det sunde tilbageblik

Når et år rinder ud, så er det ensbetydende med, at der ses tilbage, hvilket også giver anledning til en masse kåringer i mange forskellige kategorier indenfor lige så mange forskellige områder. En af disse kåringer stod Dansk Sprognævn og DR1-programmet Klog på Sprog for i sidste uge, da årets ord blev kåret. Det er lyttere af programmet, der har indsendt deres bud på, hvilket ord, der indrammer 2019 på bedst mulige måde. Flere end 200 forskellige ord blev indstillet til kåringen, som endte med vinderen Klimatosse. Året 2019 har på mange måder været et klimaår. Der har været masser af fokus på klimaet, og der er ikke kun i Danmark, men i hele verden. Det er blandt andet også derfor, at Time Magazine - amerikansk nyhedsmagasin, der siden 1927 har kåret årets mand/kvinde og siden 1999 årets person - har udpeget Greta Thunberg som årets person i hele verden. Den unge svenske teenager har formået det, som så mange andre har haft svært ved; at få klimaet bragt til bred debat og få det ud til hele det politiske spekter, hvor alle har skullet forholde sig til det. Og det var det, der blandt andet skete til det danske folketingsvalg. Og det var i timerne efter valgresultatet, at ordet klimatosse blev født, da Pia Kjærsgaard (DF) undervejs i sin tale til sit parti brugte ordet klimatosse, da hun skulle finde en forklaring på partiets elendige valgresultat. Tilbage til de årlige kåringer, som vi næsten ikke kan undgå at blive mindet om i december og januar. Uanset om det er i sportens verden, hvor der skal hyldes for de bedrifter, der har fået os til at juble, eller om det sker i erhvervslivet eller andre steder i vores samfund, så er årsskiftet altid en god anledning til at stoppe op, ser tilbage og sende en hyldest til de, der har gjort noget godt, de, der har skilt sig ud - og uanset om det er ord eller handlinger, så er det vigtigt at tage en puster i dagligdagen og huske på, at alt ikke er skidt og elendigt, men der faktisk også er grund til anerkendelse og begejstring. Og det er der mange eksempler på i vores lille land i løbet af et år. Hverdagen fylder os med svindelsager i både Forsvaret, i Skat og mod de socialt udsatte, som i Britta Nielsens tilfælde. Der er nok af politiske slagsmål og balladesager, der er altid én eller flere, der på de sociale medier er parate til at svine andre til for at hævde sig selv. Hverdagen er præget af den slags, og blandt andet derfor er det sundt for os at huske tilbage på de store stunder - og selv om de kan føles små og uden betydning, så udgør de en vigtig del af et års forløb.

Aarhus

Nyt i sagen om efterladte børn: To frihedsberøvet og en anholdt

Annonce