Annonce
Aarhus

Teaterkoncert afbrudt: Brandalarm sendte publikum på gaden

Gæsterne blev sendt ud på Teatergaden midt i forestillingerne. Privatfoto
Røg sivede ind i brandalarm og satte beredskabet i gang.
Annonce

AARHUS: Gæsterne i Aarhus Teater til blandt andet "Teaterkoncert C.V. Jørgensen" fik en forlænget forestilling torsdag aften. Teatrets brandalarm gik i gang, brandvæsnet kørte frem med blå blink, og alle i teatret blev dirigeret uden for huset.

Det blev til 17 minutters ophold i Teatergaden foran det 120 år gamle teater, inden gæsterne kunne gå ind og opleve resten af forestillingerne.

Ud over C. V. Jørgensen på Store Scene var det publikum til "Den vægelsindede" på Scala og "Filosofisk Salon" på Studio Scenen.

- Under sangen ”Det regner i mit hjerte” i anden akt var røg fra "Teaterkoncert C.V. Jørgensen"  sivet ud i en mellemgang, der støder op til scenen. Her og i publikumsområderne sidder sensorer, der reagerer på de mindste tegn på brand, og derfor gik alarmen i hele huset. Når alarmen går, evakueres alle i huset – publikum og medarbejdere - og brandmyndighederne tilkaldes øjeblikkeligt. Brandvæsenet sikrede huset hurtigt, siger pressechef Morten Daugbjerg på Aarhus Teater.

Det er sket tidligere, at røg har aktiveret brandalarmerne.

I Store Sal var cirka 350 gæster, i Scala cirka 150 og på Studio cirka 50.

- Alt gik stille og roligt, og selv om det naturligvis ikke er meningen, at forestillingerne skal afbrydes, var det en god prøve af vores alarmsystem. Vi har fået et par henvendelser fra gæster, som synes, at det hele foregik meget professionelt og roligt, siger Morten Daugbjerg.

Gæster, som Århus Stiftstidende har talt med, bekræfter forløbet. Efter meldingen "Der er en kritisk situation" i højttaleren blev lyset tændt, og alle forlod salene stille og roligt. Der var en halv time tilbage af teaterkoncerten, da den ufrivillige pause opstod.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF For abonnenter

Bagkanten: Check af mulig forseelse; VAR keder fodbolden ihjel

Annonce