Annonce
Mad og drikke

Røgeri Hindsholms trøffelbrød med olivenolie.

Røgeri Hindsholms trøffelbrød med olivenolie. Foto: Robert Wengler
Annonce

Opskriften giver tre brød.

1300 g højprotein-mel 10 g gær 1000 g vand 40 g olivenolie 35 g trøffelpasta 40 g uraffineret havsalt Mel til dejbord + dejspade

500 gram højprotein-hvedemel røres lind med 500 gram vand, hvori der er opløst 10 gram gær. Skålen dækkes med fugtigt bomuldstykke og står ved stuetemperatur i 10-12 timer.

Herefter tilsættes 500 gram vand, 800 gram højprotein-hvedemel, 40 gram uraffineret havsalt, 35 gram trøffelpasta og 40 gram olivenolie. Trøffel og olie tilsættes først, når al vandet er optaget i melet. Dejen æltes i cirka én time på maskine, til den er meget sej og slipper skålsiden i omrøringen.

Dejen fordeles i tre oliesmurte spande, omkring 780 gram i hver. Dejen hæver til dobbelt størrelse, hvorefter dejen forsigtigt hældes på dejbord. Dejen foldes en gang og formes med dejspatel i cirka ét minut. Dejen lægges forsigtigt på dejspade med lidt mel. Dejen hæver nu lunt til spændt form. Pas på med overhævning.

Herefter skubbes dejen med dejspaden ind i en forvarmet ovn, 300 grader, på en tyk bagesten. Temperaturen sænkes til 240 grader, og dampen i ovnen sættes på middel.

Brødet bages i 18 minutter, hvorefter brødet lægges på hovedet og bages yderligere syv minutter uden damp. Når brødet er færdigbagt, vendes brødet til normal, og varmen slukkes og ovnventilationen tændes. Brødet står nu til afkøling med ventilation i 20 minutter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

En af de lycraklædte svarer igen

Aarhus

Vinduespudser jagtet tilbage til bilen og truet: Var uheldig at spilde vand gennem et åbent vindue

Annonce