Annonce
Aarhus

Rørende historie om Vibys store danselærer

Svend Aage og Tove Møllers danseskoler udgjorde en overgang et helt imperium. Her er ejerparret omringet af elever i Viby. Foto fra Vibybogen

Tusinder af unge brugte Møllers Danseinstitut flere steder i Aarhus.

VIBY: Møllers Danseskole var det helt store nummer. Ethvert barn og familie med respekt for sig selv gik til danseundervisning på Viby Hotel i 1950erne.

Møllers Danseinstitut, som det officielt hed, var ejet af Svend Aage Møller og hustruen Tove, og de havde en overgang filialer på blandt Hotel Kragelund, Hotel Regina, Østergades Hotel, Håndværkerforeningen, Folkets Hus og Århus Hallen. Tilmed var der filialer i Kolding, Horsens, Randers, Silkeborg samt i mange mindre byer som Kolind, Thorsager, Hammel og Ebeltoft. Og der var flere.

Svend Aage Møller havde overtaget Lilly Høholts Danseskole på Hotel Viby i 1951 med 100 elever, og han var fremme i lakskoene og blandt andet med ved arrangementet Verdens Dansestævne i KB-Hallen i 1951.

I Vibybogen 2017 - 28. årgang af Vibys historie - fortæller sønnen Steen Møller en rørende historie om danseinstituttet og familien, om den ambitiøse far, der kun ville have det bedste og oparbejdede en stor forretning. Forældrene byggede hus på Krabbesholms Allé, og da de altid arbejdede på danseskolen, havde de ung pige i huset til at tage sig af de to børn.

- Vi må have hørt til det bedre borgerskab dengang, og stort var det, da far købte en stor bil, Ford Consul, skriver Steen Møller, der også beretter om meget private forhold i familien og tilbagegangen på danseinsitituttet.

- Tiden dengang var hård for børnene. Vi skulle stå ret og gøre som de voksne sagde. Der var disciplin og pli, og der blev uddelt lussinger i skolen, hvis vi dummede os eller ikke havde lavet lektier, skriver Steen Møller, der er født i 1955.

Bogen har andre interessante beskrivelser om blandt andet udviklingen i området Gl. Kongsvang, om Brabrandstien, om Vibys boliger, om en hellig kilde i området og om Præstegårdsjorden, hvor Rosenvangskolen er opført og senere boligblokkene på Kaj Munks Vej og Vilhelms Becks Vej.

Annonce

Tiden dengang var hård for børnene. Vi skulle stå ret og gøre som de voksne sagde. Der var disciplin og pli, og der blev uddelt lussinger i skolen.

Steen Møller

Vibybogen 2017

Vibybogen 2017 er udgivet på eget forlag af Viby lokalhistoriske Forening. Det er 28. årgang. Bogen er på 72 sider og med mange billeder, især fra lokalhistorisk arkiv.Kan købes for 100 kr. hos Kvickly i Mega Syd, Foto-Matic i Viby Centret, Jutlander Bank på Viby Torv og Aura El på Skanderborgvej.

Bogen er redigeret af Tove Glud Rsmussen, Poul Ankersen, Kurt Boch Andersen og Leif Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce