x
Annonce
112

Røver stjal 27 flasker håndsprit på Skejby hospital: Truede vagt med kniv

En tyv blev til røver, da han forsøgte at stikke af med 27 flasker håndsprit. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix
Håndsprit er i særdeles høj kurs, og søndag aften gjorde en tyv sig til røver, da han på Universitetshospitalet i Skejby truede vagt med kniv.

AARHUS: Vagterne på Aarhus Universitetshospital modtog søndag klokken godt 22.00 en indbrudsalarm fra afdeling B101. Én af vagterne cyklede derfor til afdelingen.

En mand forsøgte at stikke af med 27 flasker håndsprit, viste det sig. Da vagten nåede frem til døren ind til gangen, hvor alarmen var gået, så han en mand krydse gangen, skriver Østjyllands Politi i sin døgnrapport. Vagten ringede herefter til de øvrige vagter på stedet, da de ikke vidste, hvor mange gerningsmænd der var.

Da vagterne gik ind til gerningsstedet, så de en mand løbe fra stedet med flere poser, og én af vagterne satte derfor i løb efter ham. Gerningsmanden råbte til vagten, at han ikke skulle komme nærmere, og at han ville stikke ham med en kniv, hvis han gjorde det. Dermed gjorde manden sig til røver, hvilket ifølge straffeloven er en væsentlig større forseelse end at være tyv. Gerningsmanden havde i flugten smidt poserne fra sig, der viste sig at indeholde 27 flasker håndsprit og to bærbare computere. Politiet efterlyser nu en mand, der beskrives som beskrives som:

  • Mellemøstlig af udseende
  • 18-30 år
  • 180-185 centimeter høj
  • Almindelig af kropsbygning
  • Brun hudfarve
  • Iført træningsbukser, sort dunjakke med skrå syninger og en hætte, der var trukket op
  • Han kørte fra stedet i en mindre mørk personbil
  • Politiet beder dig ringe 114, hvis du kan kaste lys over sagen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Aarhus

Hospital i gigantisk corona-omstilling: 134 sengepladser og 1.000 ansatte efteruddannet

Annonce