Annonce
Aarhus

Røvere truede med at skære halsen over på 14-årig: Video har givet brugbare tips

Politigården i Aarhus. Foto: Axel Schütt
Østjyllands Politi er optimistiske efter at have fået en række konkrete henvendelser om røvere.

AARHUS: Østjyllands Politi har foreløbig fået et sted mellem 30 og 35 henvendelser efter at politiet sammen med Århus Stiftstidende og andre medier i går offentliggjorde en video af to unge røvere, der 28. marts stod bag et groft gaderøveri mod en 14-årig dreng i Stavtrup.

Flere af de tip politiet har fået er meget konkrete og kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi Janni Lundager fortæller, at efterforskeren på sagen er meget optimistisk.

- Vi har fået gode, brugbare tips i sagen, siger Janni Lundager.

Annonce

Røveri bag fritidsklubben

Den 14-årige stod 28. marts klokken 19.28 af bussen i Stavtrup, mere præcist på Bispevej foran Stavtrup Fritidsklub. Det samme gjorde de to unge mænd, der bad ham om at følge efter dem. På et grønt område bag fritidsklubben beordrede den ene af de to mænd - ham, der hedder A i signalementet herunder - drengen til at tømme sine lommer og aflevere sin bæltetaske. Den 14-årige gjorde som han fik besked på og lagde alle sine genstande på jorden foran sig.

Efter at A havde taget drengens ting, truede han med at skære halsen over på den 14-årige dreng, hvis han fortalte noget til sine forældre eller til politiet.

Ring 114

Gerningsmand A (ham der sidder med ryggen til kameraet i videoen) beskrives som:

 • Mand
 • Mellemøstlig af udseende
 • 16-17 år
 • 185-190 centimeter
 • Almindelig af kropsbygning
 • Mørk i huden
 • Sort, kort, krøllet hår
 • Trimmet fuldskæg
 • Iført sorte bukser med hvidt mærke nederst på benene, en sort jakke og sorte sko
 • Talte dansk

Medgerningsmanden beskrives som:

 • Mand
 • 15-16 år
 • 160 centimeter høj
 • Almindelig af kropsbygning
 • Lys i huden
 • Mørkeblond hår
 • Iført jeans, en sort hættetrøje, en grøn jakke og hvide kondisko
 • Medbragte en bærepose

Genkende du de to mænd på videoen, så vil Østjyllands Politi meget gerne høre fra dig på telefon 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Annonce